Joululohi

Joululohi

Uunilohi on suomalaisten haetuin ruokaohje vuodenajasta ja vuodesta toiseen. Joululohi antaa perinteiselle uunilohelle jouluisen karpalo-pähkinähunnun ja maistuu erinomaisesti perinteisten joululaatikoiden kanssa.

45 min
helppo
296 kcal / 100g
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (700 - 800 g)
kirjolohifilee
½ tl
suolaa
½ tl
piparkakkumaustetta
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Kuorrutus

½ dl
kuorellisia manteleita ja / tai pekaanipähkinöitä
1 viipale (25 g)
ruisleipää
50 g
½ dl (25 g)
kuivattuja karpaloita
2 rkl
hienonnettua timjamia

Rosollikastike kalalle

2 dl
1 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
2 tl
karpalo- tai puolukkajauhetta
1 tl
väkiviinaetikkaa

Koristeluun

pakastekarpaloita
tuoretta timjamia

Ohje

  1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla, piparkakkumausteella ja pippurilla.
  2. Rouhi karpalot ja mantelit ja/tai pähkinät. Hienonna ruisleipä. Jos ruisleipä on tuoretta, paahda se ensin leivänpaahtimessa.
  3. Pehmennä voi lähes voisulaksi. Yhdistä kuorutteen ainekset. Levitä kalafileelle.
  4. Kypsennä ensin uunin yläosassa 225 asteessa 10 min ja siirrä sitten alemmas. Valele kuorrutetta valuneella voisulalla. Jatka kypsentämistä vielä n. 20 min. Paistoaika riippuu kirjolohifileen paksuudesta.
  5. Karpalorosollikastike

  6. Vaahdota kerma, sokeri, suola ja marjajauhe löysäksi vaahdoksi. Mausta etikalla.
  7. Tarjoa joululohi kastikkeineen peruna- tai kasvislisukkeiden (esim. laatikot) kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›