
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (700-800 g) kirjolohifilee
- ½ tl suolaa
- ½ tl piparkakkumaustetta
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
- ½ dl kuorellisia manteleita ja/tai pekaanipähkinöitä
- 1 viipale (25 g) ruisleipää
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl (25 g) kuivattuja karpaloita
- 2 rkl hienonnettua timjamia
Rosollikastike kalalle
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 tl karpalo- tai puolukkajauhetta
- 1 tl väkiviinaetikkaa
Koristeluun
- 0 kg pakastekarpaloita
- 0 kg tuoretta timjamia
Jaa resepti
Ohje
- Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla, piparkakkumausteella ja pippurilla.
- Rouhi karpalot ja mantelit ja/tai pähkinät. Hienonna ruisleipä. Jos ruisleipä on tuoretta, paahda se ensin leivänpaahtimessa.
- Pehmennä voi lähes voisulaksi. Yhdistä kuorutteen ainekset. Levitä kalafileelle.
- Kypsennä ensin uunin yläosassa 225 asteessa 10 min ja siirrä sitten alemmas. Valele kuorrutetta valuneella voisulalla. Jatka kypsentämistä vielä n. 20 min. Paistoaika riippuu kirjolohifileen paksuudesta.
Karpalorosollikastike
- Vaahdota kerma, sokeri, suola ja marjajauhe löysäksi vaahdoksi. Mausta etikalla.
- Tarjoa joululohi kastikkeineen peruna- tai kasvislisukkeiden (esim. laatikot) kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
232 kcal
Proteiini
12,1 g
Hiilihydraatti
3,4 g
Rasva
18,9 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- pakastekarpaloita
- tuoretta timjamia