Joululohi

Joululohi
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Joululohi

Uunilohi on suomalaisten haetuin ruokaohje vuodenajasta ja vuodesta toiseen. Joululohi antaa perinteiselle uunilohelle jouluisen karpalo-pähkinähunnun ja maistuu erinomaisesti joulupöydässä perinteisten joululaatikoiden kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (700 - 800 g)
kirjolohifilee
½ tl
suolaa
½ tl
piparkakkumaustetta
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Kuorrutus

½ dl
kuorellisia manteleita ja / tai pekaanipähkinöitä
1 viipale (25 g)
ruisleipää
50 g
½ dl (25 g)
kuivattuja karpaloita
2 rkl
hienonnettua timjamia

Rosollikastike kalalle

2 dl
1 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
2 tl
karpalo- tai puolukkajauhetta
1 tl
väkiviinaetikkaa

Koristeluun

pakastekarpaloita
tuoretta timjamia

Ohje

  1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla, piparkakkumausteella ja pippurilla.
  2. Rouhi karpalot ja mantelit ja/tai pähkinät. Hienonna ruisleipä. Jos ruisleipä on tuoretta, paahda se ensin leivänpaahtimessa.
  3. Pehmennä voi lähes voisulaksi. Yhdistä kuorutteen ainekset. Levitä kalafileelle.
  4. Kypsennä ensin uunin yläosassa 225 asteessa 10 min ja siirrä sitten alemmas. Valele kuorrutetta valuneella voisulalla. Jatka kypsentämistä vielä n. 20 min. Paistoaika riippuu kirjolohifileen paksuudesta.
  5. Karpalorosollikastike

  6. Vaahdota kerma, sokeri, suola ja marjajauhe löysäksi vaahdoksi. Mausta etikalla.
  7. Tarjoa joululohi kastikkeineen peruna- tai kasvislisukkeiden (esim. laatikot) kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.