Kylmät smetanasilakat

Kylmät smetanasilakat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kylmät smetanasilakat

Kylmät smetanasilakat

Smetanasilakat maistuvat uusien perunoiden kanssa. Onko suosikkisi perinteinen sinappisilakka vai erikoisempi inkivääri-chilisilakka? Kokeile molempia!

Valmistusaika

Työaika
20 min
muut
3 h
Yhteensä
3 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
500 g
silakkafileitä

Etikkaliemi

3 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
sokeria
1 rkl
suolaa
1
rosépippuria

Sinappikastike

1 ½ prk (à 120 g)
1 dl
tuoretta tilliä
3 rkl
makeaa sinappia , esim. Turun Sinappia makea ja väkevä
2
valkosipulin kynttä puristettuina
½ tl
kurkumaa

TAI

Inkivääri-chilikastike

1 ½ (à 120 g)
1 ½ rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
½ rkl
sitruunamehua
1 tl
inkivääritahnaa
¼ tl
chilijauhetta

Ohje

  1. Poista silakkafileistä nahka tai leikkaa nahalliset fileet pitkittäin kahteen osaan.
  2. Kypsytä silakkafileitä etikkaliemessä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
  3. Valmista sillä välin valitsemasi kastike. Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Valuta fileet huolellisesti siivilässä.
  5. Yhdistä silakkafileet ja kastike. Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Nauti keitettyjen perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä
Vinkki

Vinkki

* Valmista silakoita kaksinkertainen määrä ja tee molemmat kastikkeet. Smetanasilakat säilyvät jääkaapissa n. viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.