Siirry sisältöön
Kylmät smetanasilakat

Kylmät smetanasilakat

Smetanasilakat maistuvat uusien perunoiden kanssa. Onko suosikkisi perinteinen sinappisilakka vai erikoisempi inkivääri-chilisilakka? Kokeile molempia!

Kylmät smetanasilakat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 3 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rosépippuria

Sinappikastike

  • 1½-2 prk (à 120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 3 rkl makeaa sinappia, esim. Turun Sinappia makea ja väkevä
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuina
  • ½ tl kurkumaa

Inkivääri-chilikastike

  • 1½-2  (à 120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1½ rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • ¼ tl chilijauhetta

Ohje

  1. Poista silakkafileistä nahka tai leikkaa nahalliset fileet pitkittäin kahteen osaan.
  2. Kypsytä silakkafileitä etikkaliemessä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
  3. Valmista sillä välin valitsemasi kastike. Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Valuta fileet huolellisesti siivilässä.
  5. Yhdistä silakkafileet ja kastike. Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Nauti keitettyjen perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä

Vinkki

Valmista silakoita kaksinkertainen määrä ja tee molemmat kastikkeet. Smetanasilakat säilyvät jääkaapissa n. viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 181 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search