
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g silakkafileitä
Etikkaliemi
- 3 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 rosépippuria
Sinappikastike
-
1½-2 prk (à 120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1 dl tuoretta tilliä
- 3 rkl makeaa sinappia, esim. Turun Sinappia makea ja väkevä
- 2 valkosipulin kynttä puristettuina
- ½ tl kurkumaa
Inkivääri-chilikastike
-
1½-2 (à 120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1½ rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl inkivääritahnaa
- ¼ tl chilijauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Poista silakkafileistä nahka tai leikkaa nahalliset fileet pitkittäin kahteen osaan.
- Kypsytä silakkafileitä etikkaliemessä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
- Valmista sillä välin valitsemasi kastike. Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
- Valuta fileet huolellisesti siivilässä.
- Yhdistä silakkafileet ja kastike. Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Nauti keitettyjen perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa