Kylmät smetanasilakat

Kylmät smetanasilakat

3 h 20 min
keskitaso
144 kcal / 100g
5
5

Smetanasilakat maistuvat uusien perunoiden kanssa. Onko suosikkisi perinteinen sinappisilakka vai erikoisempi inkivääri-chilisilakka? Kokeile molempia!

Ainekset

10 annosta
500 g
silakkafileitä

Etikkaliemi

3 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
sokeria
1 rkl
suolaa
1
rosépippuria

Sinappikastike

1 ½ prk (à 120 g)
1 dl
tuoretta tilliä
3 rkl
makeaa sinappia , esim. Turun Sinappia makea ja väkevä
2
valkosipulin kynttä puristettuina
½ tl
kurkumaa

TAI

Inkivääri-chilikastike

1 ½ (à 120 g)
1 ½ rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
½ rkl
sitruunamehua
1 tl
inkivääritahnaa
¼ tl
chilijauhetta

Ohje

  1. Poista silakkafileistä nahka tai leikkaa nahalliset fileet pitkittäin kahteen osaan.
  2. Kypsytä silakkafileitä etikkaliemessä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
  3. Valmista sillä välin valitsemasi kastike. Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Valuta fileet huolellisesti siivilässä.
  5. Yhdistä silakkafileet ja kastike. Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Nauti keitettyjen perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä

Vinkki

* Valmista silakoita kaksinkertainen määrä ja tee molemmat kastikkeet. Smetanasilakat säilyvät jääkaapissa n. viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
11 g
Suola
1,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)