Juures-silakkalaatikko

Juures-silakkalaatikko
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juures-silakkalaatikko

Juures-silakkalaatikko

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Juures-silakkalaatikko yhdistää kotimaiset juurekset, silakat ja ohran herkullisella tavalla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
44 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
300 g
silakkafileitä
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
500 g
juureksia , esim. porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua
4 dl
vettä
1 dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 rkl
sitruunamehua
1 prk (3,3 dl)
½ tl
suolaa

Pinnalle

2 rkl
ruiskorppujauhoja

Tarjoiluun

puolukkasurvosta

Ohje

  1. Puolita silakkafileet pituussuunnassa. Poista selkäevät halutessasi saksilla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.
  2. Kuori ja raasta juurekset raastimen hienolla terällä,
  3. Keitä ohra vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keitetty ohra ja juuresraasteet keskenään.
  4. Voitele laakea uunivuoka ja levitä siihen puolet juuresraaste-ohraseoksesta. Levitä seuraavaksi vuokaan kalafileet ja pirskottele päälle sitruunanmehua. Laita viimeiseksi vuokaan loput juures-ohraseoksesta.
  5. Sekoita ruokakerman joukkoon mausteet. Kaada seos kiusauksen päälle. Ripottele pinnalle murennettuja hapankorppua tai ruiskorppujauhoa.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 1 h.
  7. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.