Halsterisilakat sinappikastikkeella

Halsterisilakat sinappikastikkeella

40 min
keskitaso
60 kcal / 100g
1
2

Ruoan valmistaminen nuotiolla on hauskaa, vaikka vaatiikin vähän vaivannäköä. Tarvittaessa voit kypsentää silakat myös muurinpohja- tai paistinpannulla.

Ainekset

5 annosta
500 g
tuoreita silakoita
1 l
vettä
½ dl
suolaa

Sinappikastike

1 prk (150 g)
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
vahvaa sinappia , esim. Dijon
¼ tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
½ dl
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Puhdista kalat, jätä halutessasi päät paikoilleen.
  2. Liuota suola veteen. Käytä kaloja vedessä ennen kypsennystä, että suolautuvat hiukan
  3. Laita avatut kalat öljyttyyn halsteriin. Kypsennä kuin nuotiolla.
  4. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa silakoiden kanssa esim. alkupalaksi tai salaatin kanssa.

Vinkki

Voit kypsentää silakat myös muurinpohja- tai paistinpannulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
4 g
Suola
3,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)