Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Texmex-silakat

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Uunisilakat saavat päälleen rouskuvan rukiisen ja lämmittävän tulisen kuorrutteen. Nauti silakat raikkaan tomaattisalsan kera.

Texmex-silakat
Texmex-silakat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g silakkafileitä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ½-1 tl chilijauhetta
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon

Pinnalle

Tomaattisalsa

  • 250 g kypsää tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • ½ punainen chilipalko
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 tl limetin mehua
  • 1 rkl tuoretta korianteria
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin tomaattisalsa: Halkaise tomaatit, poista kanta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko pitkittäin, (poista siemenet) ja hienonna. Sekoita tomaatit, sipuli, valkosipuli ja chili kulhossa. Lisää öljy, limetin mehu, korianteri ja mausteet. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
  2. Levitä fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista selkäevät halutessasi. Mausta suolalla, pippurilla ja chilijauheella.
  3. Pyöritä silakkafileet rullalle ja lado voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
  4. Kaada ruokakerma vuokaan silakkarullien päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja hapankorppumurske.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. Tarjoile keitettyjen tai paahdettujen perunoiden ja tuoreen tomaattisalsan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 128 kcal
Proteiini 10,6 g
Hiilihydraatti 2,3 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search