Rukiiset silakkapihvit

Rukiiset silakkapihvit

Suomalaisen keittiön perinteisen maut yhdistyvät rukiisissa silakkapihveissä. Täytä silakkapihvit Koskenlaskija sulatejuustolla ja pyöritä koko komeus ruisjauhoissa.

25 min
helppo
191 kcal / 100g
1
1

Ainekset4 annosta

4 annosta
600 g (24 filettä)
silakkafileitä
½ tl
suolaa
½ pkt (à 250 g)
Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa

tai Valio Koskenlaskija® viherpippuri sulatejuustoa
tuoretta ruohosipulia
½ dl
ruisjauhoja tai ruiskorppujauhoja

Paistamiseen

2 rkl

Tarjoiluun

2 - 3 kpl
sitruunalohkoja

Ohje

  1. Levitä fileet nahkapuoli alaspäin esim. leivinpaperin päälle. Mausta suolalla.
  2. Leikkaa sulatejuusto ohuiksi viipaleiksi. Laita juustoa 12:lle silakkafileelle. (Ripottele halutessasi hyvin hienoksi silputtua ruohosipulia pinnalle.) Paina loput fileet kansiksi.
  3. Kääntele täytetyt silakkapihvit ruisjauhoissa.
  4. Paista silakkapihvit molemmin puolin kypsiksi paistinpannulla voissa.
  5. Purista tarjoiluvaiheessa silakkapihvien päälle sitruunamehua.
  6. Tarjoa pihvit perunasoseen ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi silakkafileet pienillä ahvenfileillä. Voi käyttää myös siika- tai kuhafileiltä; leikkaa ne 2 - 4 osaan. Valmista muuten kuten Rukiiset silakkapihvit.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
164 mg
D-vitamiini
12 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›