Silakkalaatikko

Silakkalaatikko

1 h 30 min
keskitaso
101 kcal / 100g
2
4

Maukas arkiruoka syntyy kotimaisista raaka-aineista pienellä vaivalla. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ainekset

4 annosta
1 kg
perunoita
1
sipuli
400 g
silakkafileitä
2 tl
suolaa
valkopippuria myllystä
120 g
fileepekonia
½ pkt (à 250 g)
4 dl
1
kananmuna

Ohje

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipuli.
  2. Aseta voidellun uunivuoan pohjalle kerroksittain perunaviipaleita, silakkafileitä, sipulia, mausteita ja pekoniviipaleita. Pane päällimmäiseksi kerros perunaviipaleita.
  3. Kuutioi juusto. Kuumenna maito kattilassa. Lisää juusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Sekoita jäähtyneeseen juusto-maitoseokseen muna. Kaada seos vuokaan.
  4. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 1 t.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
101 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)