Vegaaninen voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaninen voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku

Voileipäkakku on juhlapöytien kiistaton suosikkisuolainen. Tällä reseptillä valmistat täyttävän voileipäkakun täysin kasvipohjaisilla raaka-aineilla, jolloin se sopii niin maidottomaan kuin vegaaniseenkin ruokavalioon.

Valmistusaika

Työaika
1 h
tekeytyminen
5 h
uunissa
15 min
Yhteensä
6 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Paahdetut paprikat

2
punaista paprikaa
¼ tl
suolaa

Marinoidut punasipulit

3 rkl
vettä
1 rkl
sokeria
½ rkl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa
1 (iso)
punasipuli

Tofu-tomaattitäyte

100 g (maustamatonta)
tofua
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia , öljyssä
2 rkl (aurinkokuivattujen tomaattien )
öljyä
1 dl
tuoretta basilikaa
¼ dl
ravintohiivahiutaleita

Veggie-täyte

1 prk (200 g)
1 pussi (150 g)
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Kostutus ja leivät

1 ½ dl
vettä
1 tl
kasvisliemifondia
9 palaa
vaaleaa paahtoleipää
9 palaa
tummaa paahtoleipää

Kuorrutus

1 prk (200 g)
1 pussi (130 g)
ruisnachoja
8
kirsikkatomaattia
½
kurkku
tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Valmista paahdetut paprikat. Poista paprikoista siemenkota. Pilko paprikat muutamaan palaan ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripota päälle hieman suolaa ja paahda uunissa 210 asteessa 15 min., kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Pilko paahtuneet paprikat kuutioiksi.
  2. Valmista marinoidut punasipulit. Mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri ja etikka sekä ripaus suolaa. Kuumenna kunnes sokeri liukenee. Nosta pois liedeltä. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi ja siirrä kattilaan marinoitumaan.
  3. Valmista tofu-tomaattitäyte. Laita blenderiin tai monitoimikoneeseen tofu, aurinkokuivatut tomaatit ja öljy, basilika ja ravintohiivahiutaleet. Aja sileäksi tahnaksi.
  4. Valmista Veggie-täyte. Mittaa kulhoon Dream Fraiche, Veggie raaste, ruohosipuli, suola ja mustapippuria myllystä. Sekoita.
  5. Sekoita kostutusliemi. Kuumenna vesi ja sekoita siihen kasvisfondi.
  6. Kokoa voileipäkakku kelmun päällä. Asettele 3 vaaleaa paahtoleipää pohjaksi. Kostuta ja levitä päälle puolet tofu-tomaattitäytteestä ja puolet marinoiduista punasipuleista.
  7. Aseta 3 tummaa paahtoleipää täytteiden päälle. Kostuta ja levitä päälle puolet Veggie-täytteestä ja puolet paahdetuista paprikoista.
  8. Toista kaksi seuraavaa kerrosta samalla tapaa. Asettele päälimmäiseksi vaaleat paahtoleivät, kostuta ja kääri kakku tiukasti kelmuun. Aseta päälle tarjotin ja kevyt paino. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  9. Kuorruta kakku. Leikkaa voileipäkakun reunat tasaiseksi sahalaitaisella veitsellä. Levitä Dream Fraiche kakun reunoille ja päälle.
  10. Murskaa ruisnachot hienoksi rouheeksi. Kuorruta voileipäkakun reunat murskalla. Koristele kakku kirsikkatomaateilla, kurkkusiivuilla ja tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.