Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kylmä katkarapukeitto

Valmista viilentävä, mutta samalla mukavan tulinen keitto kesäpäivään tai alkuruokakeitoksi. Soseutettuun keittoon lopuksi lisätty kivennnäisvesi tuo pirskahtelevan fiiliksen. Tarjoa kylmänä esim. patongin kera.

Kylmä katkarapukeitto
Kylmä katkarapukeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna. Lohko paprika neljään osaan.
  2. Laita tuorejuusto, kermaviili, paprika, chili, hunaja, sitruunamehu ja suola leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Voit myös käyttää sauvasekoitinta, paloittele paprika tällöin pienempiin osiin.
  3. Viipaloi kevätsipulit. Lisää sipulit ja kivennäisvesi keittoon.
  4. Laita valutetut katkaravut annoslautasten pohjalle keoksi keskelle. Kaada ympärille keitto.
  5. Koristele halutessasi kevätsipuli- tai purjorenkailla. Tarjoa kylmänä.

Vinkki

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti. Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi. Chilin voi halutessaan jättää myös kokonaan pois.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search