Kylmä katkarapukeitto

Kylmä katkarapukeitto

20 min
keskitaso
85 kcal / 100g
0
0

Valmista viilentävä, mutta samalla mukavan tulinen keitto kesäpäivään tai alkuruokakeitoksi. Soseutettuun keittoon lopuksi lisätty kivennnäisvesi tuo pirskahtelevan fiiliksen. Tarjoa kylmänä esim. patongin kera.

Ainekset

4 annosta
1 - 2
punaista chiliä
1
punainen paprika
1 rasia (200 g)
1 prk (à 200 g)
½ rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
2
kevätsipulia varsineen
180 g
katkarapuja
1 dl
kivennäisvettä

Ohje

  1. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna. Lohko paprika neljään osaan.
  2. Laita tuorejuusto, kermaviili, paprika, chili, hunaja, sitruunamehu ja suola leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Voit myös käyttää sauvasekoitinta, paloittele paprika tällöin pienempiin osiin.
  3. Viipaloi kevätsipulit. Lisää sipulit ja kivennäisvesi keittoon.
  4. Laita valutetut katkaravut annoslautasten pohjalle keoksi keskelle. Kaada ympärille keitto.
  5. Koristele halutessasi kevätsipuli- tai purjorenkailla. Tarjoa kylmänä.

Vinkki

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti. Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi. Chilin voi halutessaan jättää myös kokonaan pois.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)