Siirry sisältöön
Kylmä katkarapukeitto

Kylmä katkarapukeitto

Valmista viilentävä, mutta samalla mukavan tulinen keitto kesäpäivään tai alkuruokakeitoksi. Soseutettuun keittoon lopuksi lisätty kivennnäisvesi tuo pirskahtelevan fiiliksen. Tarjoa kylmänä esim. patongin kera.

Kylmä katkarapukeitto

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2  punaista chiliä
  • 1 punainen paprika
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti on helppo tapa tuoda auringon kypsyttämien tomaattien lempeä, makea ja…
    Valio Viola® kevyt e200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (à 200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 2
    kevätsipulia varsineen
  • 180 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 dl kivennäisvettä

Ohje

  1. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna. Lohko paprika neljään osaan.
  2. Laita tuorejuusto, kermaviili, paprika, chili, hunaja, sitruunamehu ja suola leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Voit myös käyttää sauvasekoitinta, paloittele paprika tällöin pienempiin osiin.
  3. Viipaloi kevätsipulit. Lisää sipulit ja kivennäisvesi keittoon.
  4. Laita valutetut katkaravut annoslautasten pohjalle keoksi keskelle. Kaada ympärille keitto.
  5. Koristele halutessasi kevätsipuli- tai purjorenkailla. Tarjoa kylmänä.

Vinkki

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti. Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi. Chilin voi halutessaan jättää myös kokonaan pois.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search