Kylmä katkarapukeitto

Kylmä katkarapukeitto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kylmä katkarapukeitto

Kylmä katkarapukeitto

Valmista viilentävä, mutta samalla mukavan tulinen keitto kesäpäivään tai alkuruokakeitoksi. Soseutettuun keittoon lopuksi lisätty kivennnäisvesi tuo pirskahtelevan fiiliksen. Tarjoa kylmänä esim. patongin kera.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 - 2
punaista chiliä
1
punainen paprika
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

tai 1 rasiaValio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
1 prk (à 200 g)
½ rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
2
kevätsipulia varsineen

tai palapurjoa
180 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu
1 dl
kivennäisvettä

Ohje

  1. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna. Lohko paprika neljään osaan.
  2. Laita tuorejuusto, kermaviili, paprika, chili, hunaja, sitruunamehu ja suola leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista. Voit myös käyttää sauvasekoitinta, paloittele paprika tällöin pienempiin osiin.
  3. Viipaloi kevätsipulit. Lisää sipulit ja kivennäisvesi keittoon.
  4. Laita valutetut katkaravut annoslautasten pohjalle keoksi keskelle. Kaada ympärille keitto.
  5. Koristele halutessasi kevätsipuli- tai purjorenkailla. Tarjoa kylmänä.
Vinkki

Vinkki

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti. Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi. Chilin voi halutessaan jättää myös kokonaan pois.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.