Siirry sisältöön
Katkarapupiirakka

Katkarapupiirakka

Katkaravut ja kasvikset täyttävät tämän suolaisen piirakan. Tarjoa se raikkaan salaatin kanssa vaikka lounaaksi, iltapalaksi tai nosta se tarjolle buffetpöytään. Pohjassa käytetty perunasosejauhe tuo uutta makua perinteiseen piirakkaan.

Katkarapupiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunasosejauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu sulatettuna
  • 1 sipuli
  • 100 g purjoa
  • 1 (n. 200 g) punainen paprika
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 1 dl
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille .
  2. Laita katkaravut lävikköön valumaan. Hienonna sipuli, leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi paprika.
  3. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota siinä sipuli, purjo ja paprika. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä hieman jäähtynyt kasviseos ja katkaravut piirakan pohjalle.
  5. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, juustoraaste, muna ja persilja kulhossa. Kaada tasaisesti täytteen päälle.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 - 35 min.
  7. Tarjoa lämpimänä maukkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 181 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 14,9 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search