Katkarapukakku

Katkarapukakku

6 h 40 min
keskitaso
187 kcal / 100g
1
3

Tuorejuustolla täytetty herkullinen katkarapukakku kruunaa kahvi- ja juhlapöydän.

Ainekset

10 annosta

Pohja

150 g
hapankorppuja
75 g

Kostutus

1 dl

Täyte

6
liivatelehteä
1 rkl
vettä
400 g
katkarapuja
3 rasiaa (à 200 g)
½ prk (à 400 g)
2 rkl
limetti- tai sitruunamehua
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
hienonnettua tilliä

Koristeluun

150 g
katkarapuja
½
punasipulia
½ dl
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä hapankorppuseos vuoan pohjalle. Kostuta pohja
  2. Valmista täyte: Sulata katkaravut. Valuta ja kuivaa ne hyvin talouspaperin päällä. Hienonna katkaravut karkeasti veitsellä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min, purista niistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
  3. Levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele katkaravuilla, hienonnetulla punasipulilla ja tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
13 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)