Katkarapukakku

Katkarapukakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Katkarapukakku

Katkarapukakku

Tuorejuustolla täytetty herkullinen katkarapukakku kruunaa kahvi- ja juhlapöydän.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
6 h
Yhteensä
6 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

150 g
hapankorppuja
75 g

Kostutus

1 dl

Täyte

6
liivatelehteä
1 rkl
vettä
400 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu
3 rasiaa (à 200 g)
½ prk (à 400 g)
2 rkl
limetti- tai sitruunamehua
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
hienonnettua tilliä

Koristeluun

150 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu
½
punasipulia
½ dl
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä hapankorppuseos vuoan pohjalle. Kostuta pohja
  2. Valmista täyte: Sulata katkaravut. Valuta ja kuivaa ne hyvin talouspaperin päällä. Hienonna katkaravut karkeasti veitsellä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min, purista niistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
  3. Levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele katkaravuilla, hienonnetulla punasipulilla ja tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
187 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.