Siirry sisältöön
Katkarapu-sahramirisotto

Katkarapu-sahramirisotto

Sahrami ja valkoviini juhlavoittavat risoton. Risoton valmistus on loppujen lopuksi helppoa, kunhan malttaa olla lieden läheisyydessä koko sen valmistumisen ajan. Muistathan, että sahramilla on voimakas ominaismaku ja se on valloittava värin antaja.

Katkarapu-sahramirisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)
  • 8 dl vettä
  • kanaliemikuutiota
  • 2 sipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 4 dl risottoriisiä
  • ½-1 pussia (à 0.5 g) sahramia
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
    Valio Viola® kevyt e200 g kylmäsavulohi tuorejuusto laktoositon
  • 2 rkl tuoretta minttua

Tarjoiluun

  • 0 kg sitruuna- tai limettilohkoja

Ohje

  1. Laita sulatetut katkaravut valumaan lävikköön.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
  3. Hienonna sipulit. Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota siinä sipuli, riisi ja sahrami.
  4. Lisää joukkoon kanalientä ensin 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää nestettä 1 - 1 1/2 dl kerrallaan välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä. Lisää lopuksi viini ja sulata joukkoon tuorejuusto.
  5. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
  6. Lisää viimeisenä hyvin valutetut katkaravut ja hienonnettu minttu. Kuumenna, älä enää keitä.
  7. Tarjoa heti sitruuna- tai limettilohkojen kanssa.

Vinkki

Sahramilla on voimakas ominaismaku. Se antaa maun ja keltaiseksi värjäävän värin jo pienestä ripauksesta. Varsinkin makuun tottumattoman, kannattaa aloittaa maustaminen puolikkaalla annospussilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 14,4 g
Rasva 3,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruuna- tai limettilohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search