Katkarapu-sahramirisotto

Katkarapu-sahramirisotto

30 min
keskitaso
111 kcal / 100g
15
8

Sahrami ja valkoviini juhlavoittavat risoton. Risoton valmistus on loppujen lopuksi helppoa, kunhan malttaa olla lieden läheisyydessä koko sen valmistumisen ajan. Muistathan, että sahramilla on voimakas ominaismaku ja se on valloittava värin antaja.

Ainekset

6 annosta
300 g
katkarapuja (pakaste)
8 dl
vettä
1 ½
kanaliemikuutiota
2 (200 g)
sipulia
2 rkl
4 dl
risottoriisiä
1/2 - 1 pussia (à 0,5 g)
sahramia
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
1 rasia (200 g)
2 rkl
tuoretta minttua

Tarjoiluun

sitruuna- tai limettilohkoja

Ohje

  1. Laita sulatetut katkaravut valumaan lävikköön.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
  3. Hienonna sipulit. Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota siinä sipuli, riisi ja sahrami.
  4. Lisää joukkoon kanalientä ensin 3 dl. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää nestettä 1 - 1 1/2 dl kerrallaan välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä. Lisää lopuksi viini ja sulata joukkoon tuorejuusto.
  5. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
  6. Lisää viimeisenä hyvin valutetut katkaravut ja hienonnettu minttu. Kuumenna, älä enää keitä.
  7. Tarjoa heti sitruuna- tai limettilohkojen kanssa.

Vinkki

Sahramilla on voimakas ominaismaku. Se antaa maun ja keltaiseksi värjäävän värin jo pienestä ripauksesta. Varsinkin makuun tottumattoman, kannattaa aloittaa maustaminen puolikkaalla annospussilla.
Alkuun
Valkosipulietanat
20 min
Jälkeen
Raikas limekakku
4 h 20 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)