Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sitrusglasyyri

Glasyyri tuo kiiltoa ja makua uunissa tai grillissä kypsyvään grilliruokaan. Paahtuessaan se myös rapsakoittaa pintaa. Kokeile esim. broilerinuijille tai kukonpojalle.

Sitrusglasyyri
Sitrusglasyyri

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Purista greippi mehuksi (n. 1 dl).
  2. Mittaa raaka-aineet kasariin tai pieneen kattilaan. Keitä seosta välillä sekoitellen (etenkin loppuvaiheessa) n. 20 min tai kunnes se on siirappimaista. Keittoaika riippuu pitkälti liemen kiehumisasteesta ja kattilan koosta.
  3. Levitä glasyyria grilli- tai silikonisudilla suolalla ja pippurilla maustetun grilliruoan päälle ennen paistoa tai grillausta sekä kypsennyksen aikana. Sitrusglasyyri sopii erityisesti broilerinlihalle ja vaikka kukonpojalle (ks. kuva).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 68 kcal
Proteiini 0,7 g
Hiilihydraatti 15,4 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search