Sitrusglasyyri

Sitrusglasyyri

Glasyyri tuo kiiltoa ja makua uunissa tai grillissä kypsyvään grilliruokaan. Paahtuessaan se myös rapsakoittaa pintaa. Kokeile esim. broilerinuijille tai kukonpojalle.

Ainekset1 dl

1 dl
½
verigreippiä
2 dl
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Purista greippi mehuksi (n. 1 dl).
  2. Mittaa raaka-aineet kasariin tai pieneen kattilaan. Keitä seosta välillä sekoitellen (etenkin loppuvaiheessa) n. 20 min tai kunnes se on siirappimaista. Keittoaika riippuu pitkälti liemen kiehumisasteesta ja kattilan koosta.
  3. Levitä glasyyria grilli- tai silikonisudilla suolalla ja pippurilla maustetun grilliruoan päälle ennen paistoa tai grillausta sekä kypsennyksen aikana. Sitrusglasyyri sopii erityisesti broilerinlihalle ja vaikka kukonpojalle (ks. kuva).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›