Porkkana-kaali-appelsiinisalaatti

Porkkana-kaali-appelsiinisalaatti

25 min
helppo
153 kcal / 100g
1
1

Vitamiinipommi, kuidunlähde, silmän ilo, mikä se on? Se on hehkeä porkkanasta, kaalista ja appelsiineista koostettu salaatti. Marinadityyppinen mehu-öljykastike pehmentää kasvikset sopivan "syötäviksi". Kokeile!

Ainekset

4 annosta
2 - 3 (250 g)
porkkanaa
pala (200 g)
puna- tai valkokaalia
5 cm:n pala (50 g)
purjoa tai kevätsipulia
1
appelsiini
1 prk (180 g)
tuoretta kirveliä

Kastike

1 dl
rypsiöljyä
½ dl
½ dl
sokeria
½ dl
valkoista balsamietikkaa

Ohje

  1. Aloita mittaamalla kastikeaineet salaattikulhon pohjalle. Sekoita.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Höylää kaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai hienonna veitsellä. Kaada raaste ja kaalisuikaleet kastikkeen joukkoon kulhoon, sekoita.
  3. Hienonna hyvin huuhdeltu, halkaistu purjo. Lisää muihin aineksiin.
  4. Kuori appelsiini. Leikkaa se kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa paloiksi. Lisää kulhoon.
  5. Jaa salaatti annoskulhoihin. Lisää päälle valutettuja salaattijuustokuutioita ja tuoretta kirveliä.
  6. Tarjoa lisäkesalaattina tai välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
14 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)