Porkkana-kaali-appelsiinisalaatti

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Porkkana-kaali-appelsiinisalaatti

Porkkana-kaali-appelsiinisalaatti

Vitamiinipommi, kuidunlähde, silmän ilo, mikä se on? Se on hehkeä porkkanasta, kaalista ja appelsiineista koostettu salaatti. Marinadityyppinen mehu-öljykastike pehmentää kasvikset sopivan "syötäviksi". Kokeile!

TehnytValio Koekeittiö
Valio
Tehnyt
Valio Koekeittiö

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3 (250 g)
porkkanaa
pala (200 g)
puna- tai valkokaalia
5 cm:n pala (50 g)
purjoa tai kevätsipulia
1
appelsiini
1 prk (180 g)
tuoretta kirveliä

Kastike

1 dl
rypsiöljyä
½ dl
½ dl
sokeria
½ dl
valkoista balsamietikkaa

Ohje

  1. Aloita mittaamalla kastikeaineet salaattikulhon pohjalle. Sekoita.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Höylää kaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai hienonna veitsellä. Kaada raaste ja kaalisuikaleet kastikkeen joukkoon kulhoon, sekoita.
  3. Hienonna hyvin huuhdeltu, halkaistu purjo. Lisää muihin aineksiin.
  4. Kuori appelsiini. Leikkaa se kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa paloiksi. Lisää kulhoon.
  5. Jaa salaatti annoskulhoihin. Lisää päälle valutettuja salaattijuustokuutioita ja tuoretta kirveliä.
  6. Tarjoa lisäkesalaattina tai välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›