Sitruskiisseli

Sitruskiisseli

Sitruskiisseli on makeankirpeä jälkiruoka. Tässä kiisselissä maistuvat niin appelsiini kuin sitruunakin.

Ainekset5 annosta

5 annosta
2
kananmunaa
8 dl
vettä
1 dl
maissitärkkelystä
1 dl
sokeria
½ dl
sitruunamehua
1 dl
2
appelsiinia

Tarjoiluun

1 prk (2 dl)
1
limetti
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sekoita kattilassa munat, vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja kun kiisseli on saostunut, siirrä kattila liedeltä.
  2. Sekoita sitruuna- ja appelsiinimehu jäähtyneeseen kiisseliin.
  3. Kuori appelsiinit nahattomiksi ja paloittele ne annoskulhojen pohjalle. Kaada kiisseliä päälle. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään jäähtymään.
  4. Vaahdota kerma. Pese limetti huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Mausta kermavaahto limetin mehulla, kuoriraasteella, sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoile sitruskiisselin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)