Siirry sisältöön
Mustikkakiisseli

Mustikkakiisseli

Mustikkakiisseli on ihanaa kesän tuoreista mustikoista tai pakastemustikoista. Se maistuu sellaisenaan puuron kanssa tai jälkiruokana kermavaahdon kanssa.

Mustikkakiisseli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ l vettä
  • 400 g mustikoita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2½ rkl perunajauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Lisäksi


Ohje

  1. Lisää kattilaan vesi, mustikat ja sokerit. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa sekoittamatta. Nosta kattila liedeltä.
  2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Lisää seos ohuena nauhana kiisselin joukkoon sekoitellen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  3. Tarjoile jäähtyneenä kermavaahdon kanssa tai puuron lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 0,6 g
Hiilihydraatti 10,9 g
Rasva 6 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search