Sekahedelmäkeitto

Sekahedelmäkeitto

"Sekametelisoppa" eli kuivatuista hedelmistä keitetty kiisseli on suomalaisten joulupöydän klassikko. Sekahedelmäkeittoa tarjotaan useimmiten joulupuuron kanssa aamiaisella tai lounaalla, mutta se maistuu myös kermavaahdon kera jälkiruokana.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 l
vettä
1 pussi (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
½ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
½ - 1 tl
kanelia

Tarjoiluun

riisipuuroa

Ohje

  1. Laita kattilaan vesi, hedelmät ja sokeri. Keitä 10 min.
  2. Sekoita perunajauho pieneen määrään vettä. Lisää seos kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kuplahtaa. Mausta halutessasi kanelilla.
  3. Tarjoa riisipuuron kanssa aamupalana tai lounaana tai kermavaahdon kanssa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
61 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,0 g
Kalsium
14 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›