Siirry sisältöön
Sekahedelmäkeitto

Sekahedelmäkeitto

"Sekametelisoppa" eli kuivatuista hedelmistä keitetty kiisseli on suomalaisten joulupöydän klassikko. Sekahedelmäkeittoa tarjotaan useimmiten joulupuuron kanssa aamiaisella tai lounaalla, mutta se maistuu myös kermavaahdon kera jälkiruokana.

Sekahedelmäkeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 1 pussi (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½-1 tl kanelia

Tarjoiluun

  • 0 kg riisipuuroa
  • 0 kg
    Valio kuohukermaa vaahdotettuna
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Laita kattilaan vesi, hedelmät ja sokeri. Keitä 10 min.
  2. Sekoita perunajauho pieneen määrään vettä. Lisää seos kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kuplahtaa. Mausta halutessasi kanelilla.
  3. Tarjoa riisipuuron kanssa aamupalana tai lounaana tai kermavaahdon kanssa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal
Proteiini 0,6 g
Hiilihydraatti 11,7 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • riisipuuroa
  • Valio kuohukermaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search