Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nopea luumu-rusinakiisseli

Luumukiisseli ja sekametelisoppa ovat suomalaista jouluista jälkiruokaperinnettä parhaimmillaan. Luumu-kanelirahka tekee siitä aivan uudenmakuisen herkun.

Nopea luumu-rusinakiisseli
Nopea luumu-rusinakiisseli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g
    Valio luumu-rusinakeittoa
    Valio luumu-rusinakeitto on talvikauden suosituin keitto! Nauti välipalaksi kylmänä tai lämmitettynä. Aivan erityisen hyvin luumu-rusinakeitto…
    Valio luumu-rusinakeitto 1 kg
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Jälkiruokamaljat


Ohje

  1. Kuumenna luumu-rusinakeitto kiehuvaksi.
  2. Sekoita perunajauho ja vesi tasaiseksi suurukseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen ja kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa.
  3. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Jälkiruokamaljat

  1. Annostele rahka jälkiruokamaljoihin.
  2. Lusikoi päälle kiisseliä. Koristele annokset halutessasi piparkakuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 18,4 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search