Appelsiini tarte tatin pellillä

Appelsiini tarte tatin pellillä
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Appelsiini tarte tatin pellillä

Appelsiini tarte tatin pellillä

Ranskalainen klassikkoleivonnainen tarte tatin valmistetaan tällä ohjeella appelsiineista ja maustetaan rosmariinilla. Herkkua syntyy pieni pellilinen helposti, valmiilla murotaikinalla oikaisten.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g
valmista murotaikinaa
100 g
1 dl
fariinisokeria
3 vartta
tuoretta rosmariinia
4
appelsiinia

Lisäksi

2 dl
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Sulata muropohja.
  2. Kuutioi voi uunivuoan (n. 32 x 22 cm) pohjalle. Lisää myös fariinisokeri ja rosmariinin oksat vuoan pohjalle.
  3. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Asettele viipaleet vuokaan.
  4. Kauli muropohjaa hiukan ohuemmaksi uunivuoan muotoon. Nosta taikina vuokaan appelsiiniviipaleiden päälle.
  5. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 30 min. Jäähdytä hetki ja kumoa tarjolle.
  6. Vaahdota kerma ja kreemi keskenään. Tarjoile lämpöisen tarte tatinin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Appelsiinit ovat makeimmillaan marraskuusta huhtikuuhun. Ei niin makeat appelsiinit muuttavat makuaan uunissa hiukan karvaaksi, greippimäiseksi. Tarte tatin maistuu ihanan makealta sesongin hedelmistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.