Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Appelsiini tarte tatin pellillä

Ranskalainen klassikkoleivonnainen tarte tatin valmistetaan tällä ohjeella appelsiineista ja maustetaan rosmariinilla. Herkkua syntyy pieni pellilinen helposti, valmiilla murotaikinalla oikaisten.

Appelsiini tarte tatin pellillä
Appelsiini tarte tatin pellillä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g valmista murotaikinaa
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 vartta tuoretta rosmariinia
  • 4 appelsiinia

Lisäksi

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Sulata muropohja.
  2. Kuutioi voi uunivuoan (n. 32 x 22 cm) pohjalle. Lisää myös fariinisokeri ja rosmariinin oksat vuoan pohjalle.
  3. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Asettele viipaleet vuokaan.
  4. Kauli muropohjaa hiukan ohuemmaksi uunivuoan muotoon. Nosta taikina vuokaan appelsiiniviipaleiden päälle.
  5. Paista uunin alatasolla 225 asteessa 30 min. Jäähdytä hetki ja kumoa tarjolle.
  6. Vaahdota kerma ja kreemi keskenään. Tarjoile lämpöisen tarte tatinin kanssa.

Vinkki

Appelsiinit ovat makeimmillaan marraskuusta huhtikuuhun. Ei niin makeat appelsiinit muuttavat makuaan uunissa hiukan karvaaksi, greippimäiseksi. Tarte tatin maistuu ihanan makealta sesongin hedelmistä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 23,6 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search