
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3½ dl vehnäjauhoja
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
Väliin
- 2 dl appelsiini- tai aprikoosimarmeladia
Pinnalle
- 100 g taloussuklaata sulatettuna
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja crème fraîche vuorotellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin kovettumaan.
- Kauli taikinasta n. 1/2 cm:n paksuinen levy. Ota pyöreällä muotilla (Ø n. 5 cm) taikinasta keksejä. Tee puoleen kekseistä halutessasi pienemmällä muotilla (Ø n. 1 1/2 cm) keskelle reikä.
- Nostele keksit pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 7 min
- Täytä jäähtyneet keksit marmeladilla ja nosta toinen (reiällinen) keksi kanneksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa ja siirrä se esim. minigrip-pussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota pikkuleiville suklaaraitoja
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
400 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
53,8 g
Rasva
18,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa