Appelsiini-rahkakierrepullat

Appelsiini-rahkakierrepullat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Appelsiini-rahkakierrepullat

Appelsiini-rahkakierrepullat

Raikkaan keväinen rahkatäyte maistuu ihanalle näiden appelsiini-rahkakierrepullien välissä.

Valmistusaika

Työaika
25 min
tekeytyminen
1 h
13 min
Yhteensä
1 h 38 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset34 kpl

34 kpl

Taikina

150 g
1 - 1 1/2 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 ½ dl
sokeria
1 pala (50 g)
hiivaa
5 dl
1
kananmuna
n. 13 dl
vehnäjauhoja

Täyte

½ rasiaa (à 200 g)
250 g
1
kananmuna
1 rkl
ohratärkkelystä tai perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
1 prk (n. 230 g)
appelsiinimarmeladia

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää kardemumma, suola ja sokeri lämpimän voin joukkoon.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna sekä osa jauhoista maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi-mausteseos ja loput jauhot taikinan joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi
  3. Anna kohota 30 min leivinliinan alla.
  4. Valmista täyte. Lisää tuorejuuston joukkoon muut täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kauli kohonnut taikina kahdeksi noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä kummankin levyn päälle 1/3 täytteestä. Jätä levyjen yläosasta 3 cm täyttämättä, jotta täyte ei pursua ulos. Kääri levyt rullalle ja leikkaa noin 3 cm:n paloihin.
  6. Nosta palat isoihin amerikanmuffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin syvennyksiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota liinalla peitettyinä n. 30 min. Voitele munalla. Jaa loppu täyte pullien päälle.
  7. Paista 200 asteessa 13 - 15 min. Koristele jäähtyneinä halutessasi tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›