Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset

Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset

1 h 45 min
keskitaso
229 kcal / 100g
0
4

Crêpes suzette on ranskalainen klassikkoannos, jossa rapeaksi paistetut ohukaiset saavat kastikkeekseen voimakkaan appelsiinisiirapin.

Ainekset

5 annosta

Ohukaistaikina

2 ½ dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
3 dl
ripaus
suolaa
50 g

Paistamiseen

Appelsiinisiirappi

50 g
½ dl
sokeria
2
appelsiinia
½ dl
sitruslikööriä , esim. Cointreau

Ohje

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Sekoita, kunnes taikina on samettista. Anna taikina turvota jääkaapissa väh. 1 t
  2. Paista ohukaiset voissa keskilämmöllä ja nosta ne lautaselle sivuun.
  3. Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Raasta toisen appelsiinin kuori ohuelti ja lisää pannulle. Lisää myös appelsiinin mehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Lisää sitruslikööri.
  4. Taittele letut 4:ään osaan ja lisää ne pannulle. Nostele hiukan, että siirappi maustaa letut tasaisesti.
  5. Ota jäljelle jääneestä appelsiinista kalvottomia lohkoja ja lisää koristeeksi lettujen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
229 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
57 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)