Appelsiinimunkit

Appelsiinimunkit

1 h 25 min
keskitaso
246 kcal / 100g
1
2

Onko parempaa kuin tuore, vastapaistettu munkki? Appelsiinillä maustetut munkit maistuvat auringolle.

Ainekset

30 annosta
1 prk (250 g)
1 ½ dl
vettä
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
½ rkl
kardemummaa
1 tl
pomeranssinkuorta
1 ½ dl
appelsiinimarmeladia
1
kananmuna
9 dl
vehnäjauhoja
50 g

Ohje

  1. Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet
  2. Lisää marmeladi, muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina
  3. Leivo taikina pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin.
  4. Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa. Varo rasvan ylikuumenemista.
  5. Tee jokaiseen pullaan sormilla reikä ennen paistoa. Paista muutama munkkirinkilä kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)