
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1½ dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- ½ rkl kardemummaa
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 1½ dl appelsiinimarmeladia
- 1 kananmuna
- 9 dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet
- Lisää marmeladi, muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina
- Leivo taikina pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin.
- Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa. Varo rasvan ylikuumenemista.
- Tee jokaiseen pullaan sormilla reikä ennen paistoa. Paista muutama munkkirinkilä kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
246 kcal
Proteiini
7,8 g
Hiilihydraatti
43,2 g
Rasva
3,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa