Kulitsa

Kulitsa

Kulitsa on ortodoksien pääsiäisperinteisiin kuuluva hiivataikinasta valmistettu pääsiäispulla. Se on perinteisesti muodoltaan pyöreä ja pinta koristellaan kirjaimin XB (Kristus on ylösnoussut) ja rusinoilla ja manteleilla, jotka perinteen mukaan kuvastavat syntisiä. Kulitsaa tarjoillaan pashan kanssa.

Ainekset1 kpl

1 kpl

Pullataikina

1 ¾ dl
pashan heraa

tai 1.75 dlValio Eila® maitojuomaa
¼ (à 50 g)
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
¾ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
5 - 6 dl
vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
½ dl
appelsiinimarmeladia , jossa kuorta
½ dl
mantelirouhetta
50 g

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

2 rkl
mantelilastuja
1 rkl
rusinoita
3 rkl
tomusokeria
½ tl
vettä

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja n. 2 ½ dl jauhoista. Anna seistä pöydällä kunnes seos kuplii.
  2. Lisää muna, sokeri, mausteet, rusinat, hillo ja mantelirouhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta hyvin. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Valmis taikina saa olla pehmeä.
  4. Kaada taikina pyöreään leivinpaperoituun tai korppujauhotettuun vuokaan ø 16-20 cm. Säästä pieni pala koristeluun.
  5. Leivo täytteen päälle kirjaimet XB sormen paksuisesta taikinapötköstä. Anna kohota hyvin.
  6. Voitele munalla. Ripottele päälle rusinoita ja manteleita.
  7. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  8. Koristele jäähtynyt kulitsa sokeri-vesikuorrutuksella.
  9. Tarjoa pashan kera pääsiäispöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
307 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
55 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›