Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kulitsa

Kulitsa on ortodoksien pääsiäisperinteisiin kuuluva hiivataikinasta valmistettu pääsiäispulla. Se on perinteisesti muodoltaan pyöreä ja pinta koristellaan kirjaimin XB (Kristus on ylösnoussut) ja rusinoilla ja manteleilla, jotka perinteen mukaan kuvastavat syntisiä. Kulitsaa tarjoillaan pashan kanssa.

Kulitsa

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 1¾ dl
    pashan heraa
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon 1¾ dl Valio Eila® maitojuomaa
  • ⅓ palaa (à 50 g) hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl rusinoita
  • ½ dl appelsiinimarmeladia, jossa kuorta
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 2 rkl mantelilastuja
  • 1 rkl rusinoita
  • 3 rkl tomusokeria
  • ½ tl vettä

Ohje

  1. Lämmitä hera tai maitojuoma kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja n. 2 ½ dl jauhoista. Anna seistä pöydällä kunnes seos kuplii.
  2. Lisää muna, sokeri, mausteet, rusinat, hillo ja mantelirouhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta hyvin. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Valmis taikina saa olla pehmeä.
  4. Kaada taikina pyöreään leivinpaperoituun tai korppujauhotettuun vuokaan ø 16-20 cm. Säästä pieni pala koristeluun.
  5. Leivo täytteen päälle kirjaimet XB sormen paksuisesta taikinapötköstä. Anna kohota hyvin.
  6. Voitele munalla. Ripottele päälle rusinoita ja manteleita.
  7. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  8. Koristele jäähtynyt kulitsa sokeri-vesikuorrutuksella.
  9. Tarjoa pashan kera pääsiäispöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 46 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search