Kulitsa on ortodoksien pääsiäisperinteisiin kuuluva hiivataikinasta valmistettu pääsiäispulla. Se on perinteisesti muodoltaan pyöreä ja pinta koristellaan kirjaimin XB (Kristus on ylösnoussut) ja rusinoilla ja manteleilla, jotka perinteen mukaan kuvastavat syntisiä. Kulitsaa tarjoillaan pashan kanssa.
Pullataikina | |
---|---|
1 ¾ dl | pashan heraa tai 1.75 dlValio Eila® maitojuomaa |
⅓ (à 50 g) | hiivaa |
1 | kananmuna |
1 dl | sokeria |
¾ tl | suolaa |
1 tl | kardemummaa |
5 - 6 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | rusinoita |
½ dl | appelsiinimarmeladia , jossa kuorta |
½ dl | mantelirouhetta |
50 g | |
Voiteluun | |
kananmunaa | |
Pinnalle | |
2 rkl | mantelilastuja |
1 rkl | rusinoita |
3 rkl | tomusokeria |
½ tl | vettä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.