Suklaakääretorttu

Suklaakääretorttu

Suklaa ja appelsiini täydentävät toisiaan tässä herkullisessa kääretortussa.

Ainekset15 annosta

15 annosta
4 isoa
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
4 rkl (0,6 dl)
vehnäjauhoja
2 rkl (0,3 dl)
perunajauhoja
3 rkl (0,45 dl)
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

½ dl

Täyte

1 dl
appelsiinimarmeladia
1 prk (2 dl)
1 ½ rkl
kaakaojauhetta
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
tai Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

suklaakastiketta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. (Jos munat ovat pieniä, käytä niitä 5 kpl).
  2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  3. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min.
  5. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
  6. Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinitäysmehulla.
  7. Levitä pohjalle marmeladi.
  8. Vatkaa kerma ja kaakaojauhe vaahdoksi.
  9. Notkista tuorejuusto sekoittamalla. Lisää se ja mausteet kermavaahtoon.
  10. Levitä n. puolet seoksesta pohjalle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle.
  11. Levitä loppu täyte rullan pinnalle.
  12. Leikkaa pienenpieni reikä suklaakastikepurkkiin. Purista siitä ohuita suklaaraitoja tortulle.

Vinkki

Tee samalla ohjeella kääretorttuleivoksia. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Koristele suklaakastikkeella ja pursotetulla täytteellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)