Negroni-hedelmäkakku

Negroni-hedelmäkakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Negroni-hedelmäkakku

Negroni-hedelmäkakku

Negroni-drinkin makumaailma maistuu hehkuvan punaisessa hedelmäkakussa. Negronisiirappi maustaa ja mehevöittää kakun ja toimii kauniin kiiltävänä kuorrutteena.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
200 g
2 dl
sokeria
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
1 prk (200 g)
50 g
kuivattua, pehmeää aprikoosia
50 g
sokeroitua appelsiininkuoripalaa

Negronisiirappi

2 dl
½
giniä
½ dl
camparia
½ dl
vermuttia
1 dl
tomusokeria
1 rkl
( punaista elintarvikeväriä )

Koristeluun

1
appelsiini

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen vaniljakreemi ja kuivat aineet. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (til. 1,8 l).
  4. Paista uunin alimmalla tasolla tasalämmössä 175 asteessa n. 1 h, tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä pistämällä hammastikulla kakun keskelle, tikkuun ei tulisi tarttua taikinaa.
  5. Negronisiirappi

  6. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes seos hiukan sakenee.
  7. Kaada hiukan jäähtynyt siirappi hiljalleen kakun päälle, siirappi saa osin imeytyä kakun sisään. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä yön yli.
  8. Kuivatut appelsiiniviipaleet

  9. Pese appelsiini hyvin, leikkaa viipaleiksi. Lado leivinpaperille uuniin kakun kanssa. Käännä kakun valmistuttua ja paista vielä 100 asteessa 30 min. Jätä jälkilämmölle kuivumaan uunin luukku hiukan raollaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
283 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.