Täytetyt suklaamunat

Täytetyt suklaamunat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Täytetyt suklaamunat

Täytetyt suklaamunat

Yllätä vieraasi pääsiäisenä ja tarjoa aikuiseen makuun valmistetut täytetyt pääsiäismunat eli niin kutsutut töhnämunat. Täytä yllätysmunat joko kahvilla maustetulla suklaatäytteellä tai sitrustäytteellä.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
6 kpl
suklaamunia (yllätysmunia)

Appelsiinihilloke

1 iso (300 g)
appelsiini
½ dl
sitruslikööriä
3 rkl
sokeria

Suklaatäyte

1 dl
n. 1 rkl
sokeria
1 ½ tl
kaakaojauhetta , esim. Van Houten
1/2 - 1 tl
pikakahvijauhetta
½ rasiaa (à 200 g)

TAI

Sitrustäyte

1 dl
½ rasiaa (à 200 g)
1 rkl
lemon curdia

Ohje

  1. Appelsiinihilloke

  2. Pese appelsiini huolellisesti. Vuole kuoriosasta muutamia ohuita lastuja.
  3. Poista veitsellä appelsiinin kuori, myös valkoinen osa. Paloittele hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
  4. Laita kaikki hillokkeen raaka-aineet, myös kuorilastut kattilaan. Keitä n. 5 min ilman kantta. Poista kuoriosat. Jatka keittämistä vielä muutamia minuutteja, kunnes seos on siirappimaista.
  5. Anna jäähtyä.
  6. Valmista haluamasi täyte.
  7. Suklaatäyte: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä sokeri, kaakaojauhe ja murennettu pikakahvijauhe. Sihtaa seos kermavaahtoon. Notkista tuorejuusto. Vatkaa kermavaahdon joukkoon. Tarkista maku.
  8. Sitrustäyte: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja lemon curd.
  9. Leikkaa munasta lakki irti, poista yllätys. Laita suklaamuna munakuppiin. Pursota täyte munan sisään. Nosta lakki päälle. Jos lakki on murentunut, ripottele suklaamurut täytteen pinnalle.
  10. Tarjoa appelsiinihillokkeen kanssa. Voit myös laittaa hillokkeen täytteen päälle.
Vinkki

Vinkki

Valmista molemmat vaahdot ja täytä munat laittamalla pursotinpussin toiseen reunaan suklaatäytettä ja toiseen reunaan sitrustäytettä (kuvassa). Käytä yli jäänyt täyte sellaisenaan jälkiruokana, leivonnaisten täytteenä tai kekseillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›