Siirry sisältöön
Täytetyt suklaamunat

Täytetyt suklaamunat

Yllätä vieraasi pääsiäisenä ja tarjoa aikuiseen makuun valmistetut täytetyt pääsiäismunat eli niin kutsutut töhnämunat. Täytä yllätysmunat joko kahvilla maustetulla suklaatäytteellä tai sitrustäytteellä.

Täytetyt suklaamunat

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 suklaamunia (yllätysmunia)

Appelsiinihilloke

  • 1 iso (300 g) appelsiini
  • ½ dl sitruslikööriä
  • 3 rkl sokeria

Suklaatäyte

  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 1½ tl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
  • ½-1 tl pikakahvijauhetta
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon

Sitrustäyte

  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 1 rkl lemon curdia

Ohje

Appelsiinihilloke

  1. Pese appelsiini huolellisesti. Vuole kuoriosasta muutamia ohuita lastuja.
  2. Poista veitsellä appelsiinin kuori, myös valkoinen osa. Paloittele hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
  3. Laita kaikki hillokkeen raaka-aineet, myös kuorilastut kattilaan. Keitä n. 5 min ilman kantta. Poista kuoriosat. Jatka keittämistä vielä muutamia minuutteja, kunnes seos on siirappimaista.
  4. Anna jäähtyä.
  5. Valmista haluamasi täyte.
  6. Suklaatäyte: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä sokeri, kaakaojauhe ja murennettu pikakahvijauhe. Sihtaa seos kermavaahtoon. Notkista tuorejuusto. Vatkaa kermavaahdon joukkoon. Tarkista maku.
  7. Sitrustäyte: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja lemon curd.
  8. Leikkaa munasta lakki irti, poista yllätys. Laita suklaamuna munakuppiin. Pursota täyte munan sisään. Nosta lakki päälle. Jos lakki on murentunut, ripottele suklaamurut täytteen pinnalle.
  9. Tarjoa appelsiinihillokkeen kanssa. Voit myös laittaa hillokkeen täytteen päälle.

Vinkki

Valmista molemmat vaahdot ja täytä munat laittamalla pursotinpussin toiseen reunaan suklaatäytettä ja toiseen reunaan sitrustäytettä (kuvassa). Käytä yli jäänyt täyte sellaisenaan jälkiruokana, leivonnaisten täytteenä tai kekseillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 249 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 20,5 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search