Joulufudge

Joulufudge
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Joulufudge

Fudge on pehmeää toffeeta. Pieni annospala riittää isompaankin makeannälkään, joten ohjeesta riittää useampaan herkkuhetkeen. Pakkaa fudgea kauniisiin pusseihin ja ilahduta ystäviäsi itse tehdyllä jouluherkulla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset42 palaa

42 palaa
100 g
taloussuklaata
1 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
kardemummaa
200 g
valkosuklaata
175 g
1 dl
1 dl
5 dl
sokeria
1 prk (230 g)
vaahtokarkkilevitettä , Fluff

Ohje

  1. Paloittele taloussuklaa kulhoon. Lisää mausteet. Paloittele valkosuklaa toiseen kulhoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma, maito ja sokeri. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen n. 10 min, kunnes massa sakenee.
  3. Sekoita vaahtokarkkilevite kuuman kermaseoksen joukkoon.
  4. Kaada 1/3 kuumasta massasta tumman suklaan ja 2/3 valkosuklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi, suklaa sulaa massaan sekoitettaessa.
  5. Kaada vaalea massa leivinpaperoituun (n. 18 x 24 cm) vuokaan. Lusikoi tummaa massaa sinne tänne. Marmoroi veitsen kärjellä.
  6. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 2 h. Leikkaa 3 x 3 cm paloiksi.
  7. Fudge säilyy huoneenlämmössä useita päiviä, jääkaapissa useamman viikon. Joulufudge on maukas lahjaidea.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
436 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
60 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›