Pienet suklaatryffelit

Pienet suklaatryffelit

Itsetehdyt suklaamakeiset nostavat suupielet hymyyn ja on maukas lahjaidea, joka varmasti ilahduttaa saajaansa.

Ainekset60 kpl

60 kpl
2 dl
½ dl
sokeria
150 g
maitosuklaata
150 g
taloussuklaata
50 g
3 rkl
punssia , cointreau- tai kahvilikööriä tai konjakkia
60 kpl
makeisvuokia

Pinnalle

kookoshiutaleita tai kaakaojauhetta

Ohje

  1. Kuumenna kerma kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja pehmeä voi nokareina. Sekoita tasaiseksi (ja lisää viimeiseksi alkoholi). Peitä. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  2. Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla. Pyöritä tryffelit kookoshiutaleissa tai siivilöidyssä kaakaojauheessa lautasella. Siirrä pieniin makeisvuokiin. Säilytä pakastimessa.
Vinkki

Vinkki

Hanki tryffeleiden pyöritystä varten ohuet, kertakäyttöiset muovihanskat apteekista. Mikäli massa pehmenee pyörityksen aikana liikaa, laita se välillä jääkaappiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
470 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
35 g
Tyydyttynyt rasva
20 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
138 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›