
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 250 g tummaa suklaata, Fazer tumma leivontasuklaa
-
¾ dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 6 Jaffa-keksiä
- 50 g (0,75 dl) hillottua inkivääriä
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 1 rkl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele suklaa.
- Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa ja anna seistä 2 - 3 min. Sekoita tasaiseksi.
- Hienonna keksit ja lisää ne sekä paloiteltu inkivääri ja pähkinät suklaamassan joukkoon.
- Laita työpöydälle folion päälle leivinpaperi ja sirottele sille tomusokeria. Kaada seos leivinpaperille ja kääri tiukaksi karamellipötköksi kiristäen reunoja vastakkaisiin suuntiin.
- Anna massan jähmettyä jääkaapissa yön yli. Avaa karamellipötkö ja sirottele pintaan tomusokeria.
- Leikkaa tangosta ohuita viipaleita kahvipöytään. Säilytä tanko jääkaapissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
493 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
43,3 g
Rasva
32,8 g
Tyydyttynyt rasva
14,2 g
Ravintokuitu
4,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa