Suklaasalami

Suklaasalami
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Suklaasalami

Suklaasalami

Suklaasalami on ihastuttava kahvipöydän herkku. Tomusokeroitu pinta saa suklaatangon näyttämään makkarapötköltä ja toimii varmasti keskustelun herättäjänä erilaisissa tilanteissa. Suklaasalami on myös mainio joulun ruokalahjaidea.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jääkaapissa
4 h
Yhteensä
4 h 15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset30 viipaletta

30 viipaletta
250 g
tummaa suklaata , Fazer tumma leivontasuklaa
1 dl
2 rkl
6
Jaffa-keksiä
50 g
hillottua inkivääriä
1 dl
pistaasipähkinöitä
1 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Paloittele suklaa.
  2. Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa ja anna seistä 2 - 3 min. Sekoita tasaiseksi.
  3. Hienonna keksit ja lisää ne sekä paloiteltu inkivääri ja pähkinät suklaamassan joukkoon.
  4. Laita työpöydälle folion päälle leivinpaperi ja sirottele sille tomusokeria. Kaada seos leivinpaperille ja kääri tiukaksi karamellipötköksi kiristäen reunoja vastakkaisiin suuntiin.
  5. Anna massan jähmettyä jääkaapissa yön yli. Avaa karamellipötkö ja sirottele pintaan tomusokeria.
  6. Leikkaa tangosta ohuita viipaleita kahvipöytään. Säilytä tanko jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
458 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
28 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›