Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaakonvehdit

Mikäli suklaan temperointi on tuttua, nämä suklaakonvehdit syntyvät helposti ja nopeasti. Täytteitä voi lisämaustaa halutessaan, jolloin variantteja saa näppärästi useita erilaisia.

Suklaakonvehdit
Suklaakonvehdit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Suklaakuoret

  • 200 g tummaa suklaata

Täytteet

  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon

Koristeluun

  • 25 g valkosuklaata

Ohje

  1. Temperoi suklaa: Lämmitä suklaa vesihauteessa ensin 45-asteiseksi. Nosta pois liedeltä. Sekoittele puhtaalla ja kuivalla lastalla tai nuolijalla kivialustalla tai kulhossa, kunnes suklaa jäähtyy 24 - 25-asteiseksi. Kuumenna sen jälkeen uudestaan vesihauteessa 30-31-asteiseksi.
  2. Valmista temperoidusta suklaasta kuoret konvehtimuotteihin. Levitä suklaata ohuelti muottien syvennyksiin esim. pienellä sudilla. Nosta muotti jääkaappiin jähmettymään (5 - 10 min).
  3. Pidä jäljelle jäänyt suklaa konvehtien sulkemista varten lämpimässä n. 30-asteisessa paikassa.
  4. Täytä syvennykset pursottamalla kreemiä. Voit halutessasi maustaa kreemejä esim. liköörillä, kuivamausteilla tai laittaa keskelle paahdetun pähkinän. Sulje konvehdit valuttamalla täytteen päälle ohuet kerros suklaata. Laita muotti kylmiöön n. 5 min. Irrota valmiit konvehdit muotista.
  5. Sulata valkosuklaa ja valuta osan konvehdeista pinnalle koristeraidat.
  6. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 312 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 43,7 g
Rasva 13,4 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search