Suklaakohokas

Suklaakohokas

30 min
keskitaso
361 kcal / 100g
3
9

Klassisen suklaakohokkaan tärkein muistisääntö: vieraat odottavat jälkiruokaa, ei koskaan toisinpäin!

Ainekset

4 annosta
3
kananmunaa
50 g
4 rkl
sokeria
125 g
tummaa suklaata
1 tl
sitruunamehua

Vuokiin

sokeria

Ohje

  1. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja 2 rkl sokeria. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen.
  2. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jatka vielä vatkaamista ja lisää samalla loppu sokeri sekä sitruunamehu.
  4. Sekoita sulatettu suklaa keltuaisvaahtoon. Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen.
  5. Jaa kohokasmassa voideltuihin ja sokeroituihin pikkuvuokiin tai suorareunaisiin kahvikuppeihin niin, että vuoan yläreunasta jää tyhjäksi noin 1/3.
  6. Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile välittömästi.

Vinkki

Voit viimeistellä kohokkaat siivilöidyllä tomusokerilla ja tarjoilla ne vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
361 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
23 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (9)

ValioAnna Koekeittiöltä1.8.2017 kello 9:21
Hei, maitosuklaata voi käyttää, mutta leivonnaisissa sen maku usein mietonee niin paljon, että lopputulos jää vaisun makuiseksi. Tämä on tosin makuasia :).
Nimetön23.7.2017 kello 16:46
Moi! Voiko tumman suklaan sijasta käyttää maitosuklaata?😊
ValioAnna Koekeittiöltä1.8.2016 kello 10:40
Hei, en suosittele vaihtamaan tummaa suklaata maitosuklaaseen, sillä sen maku on liian mieto leivonnassa. Toki halutessaan niin voi tehdä ja teknisesti se onnistuu.