Kahden suklaan tryffelit

Kahden suklaan tryffelit
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Kahden suklaan tryffelit

Kahden suklaan tryffelit

Suklaiset tryffelit ilahduttavat joulunaikana ja ne on helppo valmistaa itse. Kauniiseen rasiaan pakattuna Kahden suklaan tryffelit ovat mainio vieminen kylään.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset60 kpl

60 kpl
2 dl
½ dl
sokeria
150 g
maitosuklaata
150 g
taloussuklaata
50 g
3 rkl
punssia , cointreau- tai kahvilikööriä tai konjakkia
60 kpl
makeisvuokia

Pinnalle

400 g
valkosuklaata
100 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Kuumenna kerma kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja pehmeä voi nokareina. Sekoita tasaiseksi (ja lisää viimeiseksi alkoholi). Peitä. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  2. Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla. Laita pakastimeen kovettumaan.
  3. Kasta tryffelit haarukan avulla sulatetussa valkosuklaassa. Käytä sulatuksessa kapeaa, korkeareunaista kattilaa tai astiaa, jotta kastaminen on helpompaa. Valuta koristeraidat sulatetulla tummalla suklaalla. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä. Siirrä pieniin makeisvuokiin. Säilytä pakastimessa.
Vinkki

Vinkki

Hanki tryffeleiden pyöritystä varten ohuet, kertakäyttöiset muovihanskat apteekista. Mikäli massa pehmenee pyörityksen aikana liikaa, laita se välillä jääkaappiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
496 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
33 g
Tyydyttynyt rasva
19 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.