Jaffa-kakku

Jaffa-kakku

Jaffa-kakku on herkullinen yhdistelmä tummaa suklaata, appelsiinimarmeladia ja pehmoista mantelikakkupohjaa. Alunperin idea jaffa-kakusta on Jamie Oliverin keittokirjasta bongattu. Kokeilujen myötä ohje on muovautunut yksinkertaisemmaksi, joskin tämän kakun tekemisessä vaaditaan hiukan leipomistuntumaa.

13 h
keskitaso
353 kcal / 100g
1
7

Ainekset12 annosta

12 annosta
100 g
150 g
mantelimassaa
½ dl
6
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja

Täyte ja kuorrutus

2 dl
appelsiinimarmeladia
250 g
tummaa suklaata
1 dl

Ohje

  1. Laita huoneenlämpöinen voi ja paloiteltu mantelimassa monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja valuta kerma joukkoon. Anna massan sekoittua tasaiseksi.
  2. Erottele munat. Lisää keltuaiset yksitellen monitoimikoneen massaan koneen käydessä. Sammuta kone.
  3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kulhossa. Yhdistä kuivat aineet. Nostele kuivat aineet kakkutaikinan joukkoon. Lisää viimeisenä valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
  4. Pingota leivinpaperi Ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Kaada pohjalle ohut kerros (1/4 osa) kakkutaikinaa. Paista uunin keskiosassa kiertoilmalla 225 asteessa tai tasalämmöllä 250 asteessa 4 min. Kakkupohjan tulee saada kunnolla pintaväriä ja kypsyä, jotta kerrokset pysyvät siisteinä. Tarkkaile paistumista ja kokeile kypsyys tikulla.
  5. Sulata suklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa. Pidä lämpimän juoksevana kakun täyttämisen ajan.
  6. Levitä pohjalle lastalla tai veitsellä ohuelti marmeladia ja suklaaseosta. Lisää sitten uusi ohut kerros kakkutaikinaa ja paista n. 6 min. Toista vielä kaksi kertaa. Muista tarkistaa, että kakkukerrokset kypsyvät kunnolla. Säästä loppu suklaaseos ja marmeladi kuorruttamiseen.
  7. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.
  8. Levitä pinnalle ohut kerros marmeladia lastalla. Sulata suklaaseos mikrossa, valuta kakun päälle. Levitä lastalla kakun pinnalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa 1 - 2 h ennen tarjoilua.

Vinkki

Halutessa kakkupohjan voi myös paistaa levynä pellillä uunin keskiosassa 250 asteessa 4 - 6 min ja koota kakun leikatuista paloista ilman paistamista kerrosten välillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
353 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)