Gratinoitu sipuli-tomaattikeitto

Gratinoitu sipuli-tomaattikeitto

1 h 15 min
keskitaso
77 kcal / 100g
1
0

Gratinoidut patonkiviipaleet keiton päällä kruunaavat tämän tomaattikeiton.

Ainekset

4 annosta
4 (600 g)
sipulia
4
valkosipulin kynttä
3 - 4 rkl
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
7 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1 rkl
yrttisekoitusta
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
ripaus
suolaa
8 viipaletta
patonkia
½ pussia (à 130 g)

Ohje

  1. Kuori ja halkaise sipulit sekä valkosipulin kynnet. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sulata Oivariini kattilassa ja paista sipulit kullanruskeiksi puuhaarukalla sekoittaen
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi ja kuumenna välillä sekoittaen. Lisää liemikuutiot ja yrttimausteet. Anna kiehua alhaisella lämmöllä kannen alla n. 45 min. Lisää tarvittaessa hieman vettä keiton joukkoon. Tarkista keiton maku ja mausta sokerilla, mustapippurilla, valkoviinillä ja tarvittaessa suolalla.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paahda leivät pellillä uunissa n. 4 min.
  4. Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin tai yhteen isoon kulhoon, lisää pinnalle kokonaiset tai paloitellut leivät ja juustoraaste. Nosta kulhot uunipannulle ja uuniin. Kuorruta n. 10 min, kunnes juusto on ruskistunut. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
77 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)