Kermainen tomaattikeitto

Kermainen tomaattikeitto

20 min
helppo
53 kcal / 100g
12
6

Kirsikka- ja terttutomaatit ovat yleensä hyviä myös talviaikaan, jolloin tomaatit muutoin eivät ole parhaimmillaan. Ohjeen voi valmistaa halutessaan myös säilyketomaateista. Tällöin tomaattien paahtaminen uunissa ei ole tarpeen, vaan ne voi kiehauttaa kattilassa.

Ainekset

4 annosta
1
punainen chilipalko
1 kg
kypsiä tomaatteja , esim. kirsikka- tai terttutomaatteja
1 - 2 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Puolita chili ja poista siemenet. Laita tomaatit ja chili uunivuokaan. Mikäli käytät isoja tomaatteja, leikkaa ne neljään osaan. Valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paahda uunin yläosassa 250 asteessa grillitoiminnolla (sahalaitainen symboli) n. 15 min.
  3. Kaada tomaatit ja chili sekä niistä irronnut neste tehosekoittimeen. Lisää ruokakerma.
  4. Soseuta nopeasti tehosekoittimessa tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Siivilöi halutessasi.
  5. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
53 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä19.2.2018 kello 9:24
Hei, keiton voi mainiosti tarjoilla myös kylmänä.
Nimetön10.2.2018 kello 15:15
Itsellä on nyt keitto valmistumassa. Voiko tämän tarjoilla myös kylmänä?
Rasmus K.22.1.2016 kello 19:14
Tosi hyvä ja helppo resepti, suosittelen!