Kermainen tomaattikeitto

Kermainen tomaattikeitto

Kirsikka- ja terttutomaatit ovat yleensä hyviä myös talviaikaan, jolloin tomaatit muutoin eivät ole parhaimmillaan. Ohjeen voi valmistaa halutessaan myös säilyketomaateista. Tällöin tomaattien paahtaminen uunissa ei ole tarpeen, vaan ne voi kiehauttaa kattilassa.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
punainen chilipalko
1 kg
kypsiä tomaatteja , esim. kirsikka- tai terttutomaatteja
1 - 2 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipulia

tai 1 prkValio ruokakermaa Kolme yrttiä

Ohje

  1. Puolita chili ja poista siemenet. Laita tomaatit ja chili uunivuokaan. Mikäli käytät isoja tomaatteja, leikkaa ne neljään osaan. Valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paahda uunin yläosassa 250 asteessa grillitoiminnolla (sahalaitainen symboli) n. 15 min.
  3. Kaada tomaatit ja chili sekä niistä irronnut neste tehosekoittimeen. Lisää ruokakerma.
  4. Soseuta nopeasti tehosekoittimessa tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Siivilöi halutessasi.
  5. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
53 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)