Tomaatti-sipulikeitto

Tomaatti-sipulikeitto

Lempeä tomaatti-sipulikeitto lämmittää mukavasti, ja keiton voi halutessaan valmistaa myös sosekeittona

25 min
keskitaso
36 kcal / 100g
2
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 rkl
4 - 5
kypsää tomaattia kuutioina

tai 1 tlktomaattimurskaa
3
sipulia hienonnettuna
pala (100 g)
purjoa tai kesäsipulia hienonnettuna
1
kasvisliemikuutio
6 dl
vettä
2
laakerinlehteä
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
sokeria
1 dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja
1 dl
ripaus
suolaa
persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit sekä sipulit ja purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa. Jos käytät tomaattimurskaa, lisää se sipulien kuullotuksen jälkeen.
  2. Murenna liemikuutio kattilaan. Lisää vesi (6 dl). Mausta.
  3. Yhdistä vesi (1 dl) ja tärkkelys ja lisää joukkoon. Anna kiehua muutama min. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella (, poista tällöin laakerinlehdet).
  5. Viimeistele persiljalla. Tarjoa naanleipien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
36 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)