Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lempeät lihapullat

Koko perheelle maistuviin lihapulliin on kätketty paahdetun sipulin maku. Helppotekoiset lihapullat on kätevä kypsentää uunissa ja sitten onkin ruoka vartissa valmista.

Lempeät lihapullat
Lempeät lihapullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • ⅔ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria ja/tai rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Yhdistä ainekset tasaiseksi kulhossa.
  2. Anna tekeytyä n. 15 min.
  3. Muotoile mureketaikinasta tasakokoisia lihapullia (n. 22 kpl). Nosta ne leivinpaperille uunipellille.
  4. Kypsennä uunin yläosassa 225 °C lämpötilassa 15 min tai kunnes kypsiä.

Vinkki

Yhdistä kypsät lihapullat ja lämmitetty Valio kermainen ruskea kastike. Tarjoa lihapullakastike keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal
Proteiini 13,6 g
Hiilihydraatti 7 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search