Siirry sisältöön
Tomaattiset minilihapullat lapsille

Tomaattiset minilihapullat lapsille

Lapsiperheessä säästyy aikaa, kun lapselle ja muulle perheelle valmistuu ruoka samalla kertaa reseptiä ja annoskokoa hiukan muunnellen. Valmista samasta lihapullataikinasta suolaton versio vauvalle. Muulle perheelle voit lisätä suolaa ja muita mausteita.

Tomaattiset minilihapullat lapsille

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • ½ dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • ¼ dl
    tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 (100 g) peruna

Tomaattikastike

  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1-2 dl vettä
  • 1½ dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2-3 tl sokeria
  • 1 tl suurustejauhetta

Ohje

  1. Ruoka on suunniteltu sellaiseksi, että sitä voi valmistaa lapsille alkaen 10 kk:n iästä. Mausta aikuisille tuleva kastike ripauksella suolaa, pippurisekoitusta, kuivattua basilikaa tai lisää kastikkeeseen yksi murennettu lihaliemikuutio.
  2. Sekoita jauhelihan joukkoon ruokakerma, korppujauhot ja muna.
  3. Hienonna sipuli aivan hienoksi. Mikrota sipulisilppua lautasella 1 min täydellä teholla. Se miedontaa sipulin makua. Lisää jauhelihataikinaan. Lisää mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Raasta kypsä, kuorittu peruna. Sekoita viimeisenä jauhelihataikinaan.
  5. Jaa taikina kahteen osaan, lapselle tulevaan ja aikuisille tulevaan: Ota 1/3 taikinasta sivuun ja mausta jäljelle jäänyt taikina 3/4 - 1 tl:lla suolaa. Käytä jälkimmäinen taikina aikuisten lihapulliin.
  6. Kuumenna tilavassa paistokasarissa paseerattu tomaatti, vesi ja ruokakerma. Lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Ota siitä osa pienempään, kannelliseen kattilaan lapsen lihapullien kypsennystä varten.
  7. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia vedessä kostutetuilla käsillä.
  8. Laita kummatkin lihapullat kiehuvaan tomaattikastikkeeseen. Peitä kannella. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
  9. Suurusta kastike halutessasi valmiilla suurustejauheella.
  10. Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten tai perunamuusin kanssa.

Vinkki

Taikinaan tulevan perunan voi kypsentää kätevästi ja nopeasti myös mikrossa: Pese peruna. Pistele siihen haarukalla muutamia reikiä. Tämä estää perunan halkeamisen. Laita mikronkestävään kulhoon. Lisää 1 rkl vettä. Kypsennä täysteholla n. 3 min. Kokeile välillä perunan kypsyyttä terävällä veitsenkärjellä. Anna jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search