Tomaattiset minilihapullat lapsille

Tomaattiset minilihapullat lapsille

40 min
keskitaso
90 kcal / 100g
3
1

Lapsiperheessä säästyy aikaa, kun lapselle ja muulle perheelle valmistuu ruoka samalla kertaa reseptiä ja annoskokoa hiukan muunnellen. Valmista samasta lihapullataikinasta suolaton versio vauvalle. Muulle perheelle voit lisätä suolaa ja muita mausteita.

Ainekset

4 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
½ dl
½ dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1 (80 g)
sipuli
1 tl
pippurisekoitusta
¼ dl
persiljaa hienonnettuna
1 (100 g)
peruna

Tomaattikastike

1 prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1 - 2 dl
vettä
1 ½ dl
2 - 3 tl
sokeria
1 tl
suurustejauhetta

Ohje

  1. Ruoka on suunniteltu sellaiseksi, että sitä voi valmistaa lapsille alkaen 10 kk:n iästä. Mausta aikuisille tuleva kastike ripauksella suolaa, pippurisekoitusta, kuivattua basilikaa tai lisää kastikkeeseen yksi murennettu lihaliemikuutio.
  2. Sekoita jauhelihan joukkoon ruokakerma, korppujauhot ja muna.
  3. Hienonna sipuli aivan hienoksi. Mikrota sipulisilppua lautasella 1 min täydellä teholla. Se miedontaa sipulin makua. Lisää jauhelihataikinaan. Lisää mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Raasta kypsä, kuorittu peruna. Sekoita viimeisenä jauhelihataikinaan.
  5. Jaa taikina kahteen osaan, lapselle tulevaan ja aikuisille tulevaan: Ota 1/3 taikinasta sivuun ja mausta jäljelle jäänyt taikina 3/4 - 1 tl:lla suolaa. Käytä jälkimmäinen taikina aikuisten lihapulliin.
  6. Kuumenna tilavassa paistokasarissa paseerattu tomaatti, vesi ja ruokakerma. Lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Ota siitä osa pienempään, kannelliseen kattilaan lapsen lihapullien kypsennystä varten.
  7. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia vedessä kostutetuilla käsillä.
  8. Laita kummatkin lihapullat kiehuvaan tomaattikastikkeeseen. Peitä kannella. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
  9. Suurusta kastike halutessasi valmiilla suurustejauheella.
  10. Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten tai perunamuusin kanssa.

Vinkki

Taikinaan tulevan perunan voi kypsentää kätevästi ja nopeasti myös mikrossa: Pese peruna. Pistele siihen haarukalla muutamia reikiä. Tämä estää perunan halkeamisen. Laita mikronkestävään kulhoon. Lisää 1 rkl vettä. Kypsennä täysteholla n. 3 min. Kokeile välillä perunan kypsyyttä terävällä veitsenkärjellä. Anna jäähtyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön7.1.2016 kello 18:07
Kuinka ohjeen sanotaan olevan laktoositon, vaikka ohjeessa vähälaktoositonta (hyla) ruokakermaa?