
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
-
½ dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- ½ dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 1 tl pippurisekoitusta
-
¼ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1 rkl basilikaa
Voit kokeilla myös - 1 (100 g) peruna
Tomaattikastike
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1-2 dl vettä
-
1½ dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
- 2-3 tl sokeria
- 1 tl suurustejauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Ruoka on suunniteltu sellaiseksi, että sitä voi valmistaa lapsille alkaen 10 kk:n iästä. Mausta aikuisille tuleva kastike ripauksella suolaa, pippurisekoitusta, kuivattua basilikaa tai lisää kastikkeeseen yksi murennettu lihaliemikuutio.
- Sekoita jauhelihan joukkoon ruokakerma, korppujauhot ja muna.
- Hienonna sipuli aivan hienoksi. Mikrota sipulisilppua lautasella 1 min täydellä teholla. Se miedontaa sipulin makua. Lisää jauhelihataikinaan. Lisää mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Raasta kypsä, kuorittu peruna. Sekoita viimeisenä jauhelihataikinaan.
- Jaa taikina kahteen osaan, lapselle tulevaan ja aikuisille tulevaan: Ota 1/3 taikinasta sivuun ja mausta jäljelle jäänyt taikina 3/4 - 1 tl:lla suolaa. Käytä jälkimmäinen taikina aikuisten lihapulliin.
- Kuumenna tilavassa paistokasarissa paseerattu tomaatti, vesi ja ruokakerma. Lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Ota siitä osa pienempään, kannelliseen kattilaan lapsen lihapullien kypsennystä varten.
- Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia vedessä kostutetuilla käsillä.
- Laita kummatkin lihapullat kiehuvaan tomaattikastikkeeseen. Peitä kannella. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
- Suurusta kastike halutessasi valmiilla suurustejauheella.
- Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten tai perunamuusin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
91 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
5,4 g
Rasva
4,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,3 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa