Ruukkujuusto

Ruukkujuusto

1 h
keskitaso
98 kcal / 100g
0
0

Omatekoinen tuorejuusto ilahduttaa vieraita ja omaa perhettä. Pakkaa juusto kauniiseen savi- tai lasipurkkiin ja vie lahjaksi tuttaville.

Ainekset

null annosta
½ l
1 l
2 prk (à 120 g)
1
kananmuna
2 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
ripaus
timjamia
ripaus
basilikaa
1 - 2
valkosipulin kynttä
n. 1/2 tl
suolaa

Ohje

  1. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Ota levy pois päältä. Vatkaa keskenään piimä, smetana ja muna. Sekoita seos maidon joukkoon. Peitä kattila kannella, anna olla levyllä jälkilämmöllä n. 20 min.
  2. Nosta juustomassa sideharsolla vuorattuun siivilään ja valuta hera pois. Jätä juustomassa pehmeäksi ja siirrä kulhoon.
  3. Lisää yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Tarjoa esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Vinkki

* Ruukkujuusto säilyy jääkaapissa peitettynä muutaman vuorokauden.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
98 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
104 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)