Ruukkujuusto

Ruukkujuusto
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ruukkujuusto

Ruukkujuusto

Omatekoinen tuorejuusto ilahduttaa vieraita ja omaa perhettä. Pakkaa juusto kauniiseen savi- tai lasipurkkiin ja vie lahjaksi tuttaville.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 dl

5 dl
½ l
1 l
2 prk (à 120 g)
1
kananmuna
2 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
ripaus
timjamia
ripaus
basilikaa
1 - 2
valkosipulin kynttä
n. ½ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Ota levy pois päältä. Vatkaa keskenään piimä, smetana ja muna. Sekoita seos maidon joukkoon. Peitä kattila kannella, anna olla levyllä jälkilämmöllä n. 20 min.
  2. Nosta juustomassa sideharsolla vuorattuun siivilään ja valuta hera pois. Jätä juustomassa pehmeäksi ja siirrä kulhoon.
  3. Lisää yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Tarjoa esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.
Vinkki

Vinkki

Ruukkujuusto säilyy jääkaapissa peitettynä muutaman vuorokauden.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›