Mustikka-piimämousse

Mustikka-piimämousse

Herkullinen jälkiruoka kunnioittaa kotimaisia raaka-aineita. Mustikka ja piimä loistavat moussen päärooleissa. Mukavaa kontrastia ja purutuntumaa tuo rouhitut pistaasipähkinät.

2 h 10 min
keskitaso
191 kcal / 100g
2
4

Ainekset6 annosta

6 annosta
2
liivatelehteä
2 dl (100 g)
mustikoita
2 dl
½ prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
2 dl

Pinnalle

suolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuna

Ohje

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Voit käyttää joko tuoreita tai pakastemustikoita.
  3. Sekoita piimä, rahka ja 1 ½ dl soseutetuista mustikoista.
  4. Kuumenna loppu mustikkasose kiehuvaksi, esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos piimä-mustikkaseokseen.
  5. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi mousse annoskulhoihin tai -laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 t.
  6. Koristele annokset rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
15 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)