Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mustikka-piimämousse

Herkullinen jälkiruoka kunnioittaa kotimaisia raaka-aineita. Mustikka ja piimä loistavat moussen päärooleissa. Mukavaa kontrastia ja purutuntumaa tuo rouhitut pistaasipähkinät.

Mustikka-piimämousse
Mustikka-piimämousse

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pinnalle

  • 0 kg suolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuna

Ohje

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Voit käyttää joko tuoreita tai pakastemustikoita.
  3. Sekoita piimä, rahka ja 1 ½ dl soseutetuista mustikoista.
  4. Kuumenna loppu mustikkasose kiehuvaksi, esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos piimä-mustikkaseokseen.
  5. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Pursota tai lusikoi mousse annoskulhoihin tai -laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 t.
  6. Koristele annokset rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 10,3 g
Rasva 13,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolattomia pistaasipähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search