Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin mascarponevaahto

Seljankukalla maustetut mansikat ja mascarponevaahto on ihanan kesäinen jälkiruoka. Halutessasi voit oikaista marinoimalla mansikat valmiilla seljankukkamehutiivisteellä.

Teemu Laurellin mascarponevaahto
Teemu Laurellin mascarponevaahto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Seljankukkasokeriliemi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 10 g kuivattua seljankukkaa
  • 250 g mansikoita

Mascarponevaahto

  • 0 kg siemenet 1/2 vaniljatangosta
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 1 dl tomusokeria

Ohje

Mansikat ja seljankukkasokeriliemi

  1. Aloita seljankukkasokeriliemestä. Lisää kattilaan vesi, sokeri ja kuivattu seljankukka. Keitä 1–2 minuuttia. Nosta pois liedeltä ja anna maustua 10–30 minuuttia.
  2. Pilko mansikat neljään osaan. Sekoita mansikat ja 3-4 rkl seljankukkasokerilientä kulhossa.

Mascarponevaahto

  1. Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella.
  2. Lisää vispikerma, mascarpone, vaniljatangon siemenet ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa tasaiseksi ja jämäkäksi vaahdoksi.
  3. Kokoa annos. Nosta lusikalla tarjoilukulhoon seljankukkasokeriliemellä maustettuja mansikoita ja päälle mascarponevaahtoa.

Vinkki

Voit halutessasi korvata seljankukan esimerkiksi vaniljalla, tähtianiksella tai käyttää seljankukkamehutiivistettä sokeriliemen tilalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 16,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • siemenet 1/2 vaniljatangosta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search