Granaattiomena-piimäjäätelö

Granaattiomena-piimäjäätelö

40 min
haastava
144 kcal / 100g
1
3

Hehkuvanpunainen granaattiomenasiirappi on toimiva makupari happamalle piimälle. Kermajäätelöpohjaan tehty piimäjäätelö on rakenteeltaan suussa sulavan pehmeä. Jäätelön voi tehdä myös ilman jäätelökonetta. Massaa kannattaa tällöin sekoittaa muutamia kertoja pakastuksen aikana.

Ainekset

6 annosta
2 dl
2
keltuaista
2 rkl
sokeria
2
granaattiomenaa
2 rkl
sokeria
4 dl
½ dl
glukoosisiirappia

Ohje

  1. Valmistele vesihaude: kiehauta kattilassa vettä (n. 1/3 kattilan tilavuudesta). Alenna lämpö niin, että vesi juuri ja juuri poreilee. Varaa kattilan suuaukkoa suurempi pyöreäpohjainen metallikulho.
  2. Kuumenna kerma lähelle kiehumispistettä. Sekoita metallikulhossa keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma kerma niiden päälle ja nosta kulho vesikattilan päälle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes massa paksuuntuu, muuttuu kiiltäväksi ja vaahto häviää. Jäähdytä hyvin jääkaapissa.
  3. Irrota granaattiomenasta siemeniä koristelua varten, laita ne kannelliseen rasiaan odottamaan. Purista lopusta granaattiomenasta mehu. Voit käyttää mehupuristinta tai soseuttaa siemenet blenderissä ja siivilöidä kuoret pois.
  4. Laita granaattiomenanmehu ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut puoleen ja seos on siirappimaista. Nosta sivuun jäähtymään.
  5. Sekoita jäähtyneeseen kerma-keltuaisseokseen piimä ja glukoosisiirappi.
  6. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes massa on kauttaaltaan jäätynyt (n. 20 min.) Kaada lopuksi puolet siirapista jäätelön joukkoon koneen käydessä, jolloin jäätelö jää raidalliseksi.
  7. Tarjoa jäätelö heti tai pakasta kannellisessa rasiassa. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja lopulla siirapilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
10 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
77 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)