Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Granaattiomena-piimäjäätelö

Hehkuvanpunainen granaattiomenasiirappi on toimiva makupari happamalle piimälle. Kermajäätelöpohjaan tehty piimäjäätelö on rakenteeltaan suussa sulavan pehmeä. Jäätelön voi tehdä myös ilman jäätelökonetta. Massaa kannattaa tällöin sekoittaa muutamia kertoja pakastuksen aikana.

Granaattiomena-piimäjäätelö
Granaattiomena-piimäjäätelö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 2 dl
  Valio Keittiön kuohukermaa
  Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
  Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
 • 2 keltuaista
 • 2 rkl sokeria
 • 2 granaattiomenaa
 • 2 rkl sokeria
 • 4 dl
  Valio Eila® piimää
  Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
  Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
 • ½ dl glukoosisiirappia

Ohje

 1. Valmistele vesihaude: kiehauta kattilassa vettä (n. 1/3 kattilan tilavuudesta). Alenna lämpö niin, että vesi juuri ja juuri poreilee. Varaa kattilan suuaukkoa suurempi pyöreäpohjainen metallikulho.
 2. Kuumenna kerma lähelle kiehumispistettä. Sekoita metallikulhossa keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma kerma niiden päälle ja nosta kulho vesikattilan päälle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes massa paksuuntuu, muuttuu kiiltäväksi ja vaahto häviää. Jäähdytä hyvin jääkaapissa.
 3. Irrota granaattiomenasta siemeniä koristelua varten, laita ne kannelliseen rasiaan odottamaan. Purista lopusta granaattiomenasta mehu. Voit käyttää mehupuristinta tai soseuttaa siemenet blenderissä ja siivilöidä kuoret pois.
 4. Laita granaattiomenanmehu ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut puoleen ja seos on siirappimaista. Nosta sivuun jäähtymään.
 5. Sekoita jäähtyneeseen kerma-keltuaisseokseen piimä ja glukoosisiirappi.
 6. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes massa on kauttaaltaan jäätynyt (n. 20 min.) Kaada lopuksi puolet siirapista jäätelön joukkoon koneen käydessä, jolloin jäätelö jää raidalliseksi.
 7. Tarjoa jäätelö heti tai pakasta kannellisessa rasiassa. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja lopulla siirapilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 13,5 g
Rasva 7,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search