Poropizza

Poropizza
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Poropizza

Ajatus tähän pizzaan syntyi Lapin matkalta ja siellä nautitun herkullisen poronkäristysannoksen mauista. Pizzan pohjaa mehevöittää juurespyree ja puolukat paitsi maustavat myös koristavat tämän suomalaisuutta henkivän pizzan.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
10 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset2 isoa pyöreää pizzaa

2 isoa pyöreää pizzaa

Pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Juurespyre

400 g
perunaa
1
sipuli
100 g
juuriselleriä
2 dl
1 dl
vettä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Muut täytteet

75 g
kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
1 ½ dl
puolukoita
2 rkl
sokeria
2 vartta
tuoretta rosmariinia
3 dl (150 g)
1 - 2 prk (à 150 g)
villirucolaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Kuori ja leikkaa peruna, sipuli ja juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla kerma-vesiseoksessa, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta perunasurvimella.
  4. Kauli tai työstä käsin pizzapohjasta kaksi pyöreää pizzaa leivinpapereille uunipelleille.
  5. Levitä pohjalle juuressose. Kerrostele päälle poronpaisti, sokerissa pyöritetyt puolukat ja rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista uunissa 250 asteessa 10 - 12 min.
  7. Viimeistele kypsät pizzat crème fraîchella ja villiyrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.