Siirry sisältöön
Poropizza

Poropizza

Ajatus tähän pizzaan syntyi Lapin matkalta ja siellä nautitun herkullisen poronkäristysannoksen mauista. Pizzan pohjaa mehevöittää juurespyree ja puolukat paitsi maustavat myös koristavat tämän suomalaisuutta henkivän pizzan.

Poropizza

Ainesosat

isoa pyöreää pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Juurespyre

  • 400 g perunaa
  • 1 sipuli
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Muut täytteet

  • 75 g kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
  • 1½ dl (90 g) puolukoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 vartta tuoretta rosmariinia
  • 3 dl (150 g)
    Valio Emmental punaleima raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e400 g raaste (punaleima)
  • 1-2 prk (à 150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 0 kg villirucolaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Kuori ja leikkaa peruna, sipuli ja juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla kerma-vesiseoksessa, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta perunasurvimella.
  4. Kauli tai työstä käsin pizzapohjasta kaksi pyöreää pizzaa leivinpapereille uunipelleille.
  5. Levitä pohjalle juuressose. Kerrostele päälle poronpaisti, sokerissa pyöritetyt puolukat ja rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista uunissa 250 asteessa 10 - 12 min.
  7. Viimeistele kypsät pizzat crème fraîchella ja villiyrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 15,6 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • villirucolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search