Poropizza

Poropizza

50 min
keskitaso
178 kcal / 100g
0
0

Ajatus tähän pizzaan syntyi Lapin matkalta ja siellä nautitun herkullisen poronkäristysannoksen mauista. Pizzan pohjaa mehevöittää juurespyree ja puolukat paitsi viimeistelevät myäs koristavat tämän suomalaisuutta henkivän pizzan.

Ainekset

2 isoa pyöreää pizzaa

Pohja

25 g (½ pkt)
kuivahiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja

Juurespyre

400 g
perunaa
1
sipuli
100 g
juuriselleriä
2 dl
1 dl
vettä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Muut täytteet

75 g
kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
1 ½ dl
puolukoita
2 rkl
sokeria
2 vartta
tuoretta rosmariinia
3 dl (150 g)
1 - 2 prk (à 150 g)
villirucolaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Kuori ja leikkaa peruna, sipuli ja juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla kerma-vesiseoksessa, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta perunasurvimella.
  4. Kauli tai työstä käsin pizzapohjasta kaksi pyöreää pizzaa leivinpapereille uunipelleille.
  5. Levitä pohjalle juuressose. Kerrostele päälle poronpaisti, sokerissa pyöritetyt puolukat ja rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista uunissa 250 asteessa 10 - 12 min.
  7. Viimeistele kypsät pizzat crème fraîchella ja villiyrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
178 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)