AURA punajuuripizza

AURA punajuuripizza

1 h 57 min
keskitaso
194 kcal / 100g
1
3

Klassikkomakupari eli AURA ja punajuuri pääsivät yhdessä rukiisen pizzan täytteeksi. Ohjeella saat kaksi makoisaa pyöreää kasvispizzaa.

Ainekset

2 pyöreää pizzaa

Ruispizzapohja

25 g (½ pkt)
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
suolaa
1 ½ dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
¼ dl

Täytteet

500 g
punajuuria
50 g
¼ tl
suolaa
¼ tl
sokeria
1 rkl
viinietikkaa
1 tl
kuivattua rakuunaa
200 g
punasipulia viipaleina
1 pkt (170 g)
1 dl
saksanpähkinöitä
1 ½ dl
mustapippuria myllystä

Pinnalle

valmista balsamicokastiketta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Käsittele sillä aikaa punajuuret: Kuori ja viipaloi punajuuret n. 2 mm siivuiksi esim. monitoimikoneen leikkuuterää käyttäen. Kuumenna voi pannulla, lisää punajuuret, suola ja sokeri. Paista 10 min. Lisää etikka ja rakuuna, sekoita ja lisää sipuliviipaleet. Paista vielä hetki, siirrä sivuun.
  4. Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min.
  5. Levitä päälle punajuuri. Murenna päälle AURA ja pähkinät. Valuta päälle Koskenlaskija Ruokaa raitoina.
  6. Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 - 14 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
  7. Rouhi päälle pippuria ja viimeistele balsamicokastikkeella.

Vinkki

Halutessasi lisää pinnalle paahdettua pekonia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
194 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
11 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
96 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)