Hyppää sisältöön
Glögi ja muut joulujuomat

Sesonki

Glögi ja muut joulujuomat

Joulu – mikä ihana syy lämmittää kupillinen glögiä ja käpertyä viltin suojiin. Jos tarjoilet joulujuomia pikkujouluissa tai loppuvuoden juhlien tervetuliaisjuomana, sekoita glögistä herkullinen cocktail tai alkoholiton mocktail.


Joulujuomia aikuiseen makuun

Glögi on mainio pohja jouluisille cocktaileille. Kylmä ja pirskahteleva glögiskumppa tai kirpakka Joulu Spritz sopivat pikkujouluihin, ja terästetty glögi lämmittää mukavasti tervetuliaisjuomana. Kuohukermakerroksella viimeistelty kuuma glögishotti on trendikkäästi retro.


Alkoholittomat glögimocktailit

Glögi sopii täydellisesti myös kylmien ja kuumien mocktaileiden valmistukseen. Jos olet järjestämässä pikkujouluja, sekoita alkujuomaksi pirteä glögi sour tai karpaloinen hehkumocktail. Lämmintä juomaa kaipaavalle ehdotamme lakritsijuurella maustettua glögiä.


Tip icon

Tiesitkö tätä glögistä?

Glögi on suosittu joulujuoma kaikissa Pohjoismaissa. Lisäksi sitä, tai muita glögiä muistuttavia joulujuomia, nautitaan myös muualla Euroopassa. Saksan joulumarkkinoilla tuskin voi olla törmäämättä kuumaan viinijuomaan Glühweiniin tai Ranskassa vin chaudiin. Englannissa lämmin joulujuoma kulkee nimellä mulled wine.

”Onnea on kupponen kuumaa ja hyvä kirja.”


Etsi