Lämmin munatoti

Lämmin munatoti
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lämmin munatoti

Lämmin munatoti

Munatoti eli eggnog on perujaan Britanniasta ja sitä tarjotaan sekä kylmänä että lämpimänä. Tämän lämpimän munatotin voi tarjota myös aikuisten jälkiruokana. Siinä on täyteläinen maku ja kuohkea rakenne. Lämmin munatoti on paikallaan kylmänä talvipäivänä tai kolealla syyssäällä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
½ dl
brandyä
½ dl
rommia
2 dl
1 dl
1 ½ tl
vaniljasokeria
jauhettua kanelia

Ohje

  1. Esilämmitä viisi korvallista, pienehköä lasia tai mukia, esim. täyttämällä ne kiehuvan kuumalla vedellä.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.
  3. Sekoita keltuaiset ja alkoholit huolellisesti kulhossa tai kannussa.
  4. Kiehauta maito, kerma ja vaniljasokeri.
  5. Yhdistele keltuaisseokseen lämmintä kerma-maitoa ja valkuaisvaahtoa ja samalla sekoittaen. Jätä osa valkuaisvaahdosta lisäämättä.
  6. Jaa laseihin. Viimeistele annokset valkuaisvaahtonokareella ja kaneliripauksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›