Lämmin munatoti

Lämmin munatoti

15 min
helppo
177 kcal / 100g
2
0

Munatoti on perujaan Britanniasta ja sitä tarjotaan sekä kylmänä että lämpimänä. Tämän lämpimän munatotin voi tarjota myös aikuisten jälkiruokana. Siinä on täyteläinen maku ja kuohkea rakenne. Lämmin munatoti on paikallaan kylmänä talvipäivänä tai kolealla syyssäällä.

Ainekset

5 annosta
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
½ dl
brandyä
½ dl
rommia
2 dl
1 dl
1 ½ tl
vaniljasokeria
jauhettua kanelia

Ohje

  1. Esilämmitä viisi korvallista, pienehköä lasia tai mukia, esim. täyttämällä ne kiehuvan kuumalla vedellä.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.
  3. Sekoita keltuaiset ja alkoholit huolellisesti kulhossa tai kannussa.
  4. Kiehauta maito, kerma ja vaniljasokeri.
  5. Yhdistele keltuaisseokseen lämmintä kerma-maitoa ja valkuaisvaahtoa ja samalla sekoittaen. Jätä osa valkuaisvaahdosta lisäämättä.
  6. Jaa laseihin. Viimeistele annokset valkuaisvaahtonokareella ja kaneliripauksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)