Siirry sisältöön
Ruskistettu munavoi

Ruskistettu munavoi

Perinteinen munavoi saa intensiivistä lisämakua kun ruskistat voin. Tarjoa levitteenä riisipiirakoiden, rieskojen tai ruisleivän kanssa. Ruskistettu munavoi sopii myös juhlapöytään.

Ruskistettu munavoi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 keitettyä kananmunaa

Ohje

  1. Puolita voi ja anna toisen puolen pehmetä huoneenlämmössä. Valmista toisesta puolikkaasta ruskistettu voi alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Keitä voi pannulla tai kasarissa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna voin kuplia (voin vesi haihtuu). Kun voi kuohahtaa/vaahtoaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, ota pannu pois liedeltä.
  3. Kaada ruskistettu voi metallikulhoon ja anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä.
  4. Vaahdota jähmettynyt ruskistettu voi huoneenlämpöisen jäljelle jääneen voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Kuori kananmunat ja hienonna ne ruskistetun voivaahdon joukkoon. Tarjoile leivitteenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 0,5 g
Rasva 34,5 g
Tyydyttynyt rasva 18,3 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search