Siirry sisältöön
Sesonki

Joulun parhaat glögireseptit – glögi maustaa jouluruoat alusta loppuun

Jouluomenapavlovat

Glögistä on moneksi. Kuuman kupposen lisäksi glögiä kannattaa kokeilla joulun alkupaloissa, pää- ja jälkiruoissa sekä joululeivonnaisissa. Glögi maistuu mainiosti myös viileissä cocktaileissa ja mocktaileissa.

Glögireseptit joulukattaukseen

Joulun kalapöydästä tutussa lasimestarin sillissä maistuu porkkanan, punasipulin ja pippureiden lisäksi vaalea glögi, joka toimii pikkelöintiliemen pohjana. Hummus taas muuntuu joulupöytään sopivaksi, kun reseptiin lisätään punajuurta ja tummaa glögiä. Koko komeus viimeistellään pehmeillä taateleilla sekä punajuuren luottoystävällä AURA® -juustolla. Tumma glögi sopii mainiosti myös porsaan kasslerin hauduttamiseen. Pääruokana tarjoiltava hehkupossu muhii nimittäin suussasulavan kypsäksi kirsikalla, rommilla ja vaniljalla maustetussa Hehku® -glögissä. Joulupuurona maistuu mannapuuro kirsikkakiisselillä.

Leivonnaisia ja jälkiruokia glögistä

Joulun makeimmat glögireseptit ovat tässä. Glögi taipuu tietysti myös joulun jälkiruokiin sekä joululeivonnaisiin. Viktorianvanukas on joulun klassikkojälkkäri, joka saa ylleen kirsikkaisesta Hehku® glögistä keitetyn kiisselin. Hehku-glögi maistuu myös suloisissa jouluomenapavlovissa sekä glögijuustokakun vegaanisessa versiossa. Piparijäädyke on monen joulupöydän suosikkijälkiruoka, ja tässä versiossa päälle valutetaan kuumaa tummalla glögillä maustettua piparikastiketta. Ja kukapa voisi vastustaa itse tehtyjä joulukarkkeja? Kokeile söpöjä glögimarmeladeja.

Helpot cocktailit ja mocktailit glögistä

Oletko kokeillut glögiä kylmissä juomissa? Glögi on täydellinen mauste jouluisiin cocktaileihin ja mocktaileihin. Glögiskumppa onkin jo lähes vakiintunut klassikko. Lorauta kuohuvan sekaan suosikkiasi – vaaleaa glögiä tai tummaa glögiä. Mocktailien ystävä kippistää glögi tonicilla, joka valmistetaan omenaiseen vaaleaan Hehku® glögiin tai raikkaalla glögi sourilla, jossa maistuu perinteinen vaalea glögi. Hehkumocktail on varma valinta kirsikkaisten makujen ystävälle.


Search