Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Glögimarmeladit

Herkulliset itse tehdyt marmeladit valmistetaan joulun alla glögistä. Jos hyydytät marmeladit makeisvuokiin voi sisälle upottaa mantelin ja rusinan.

Glögimarmeladit
Glögimarmeladit

Ainesosat

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l Valio tummaa glögiä
  • 3 dl sokeria
  • ½ dl agar agar -jauhetta
  • 1 pussi glögimausteita esim. Santa Maria

Lisäksi

  • 0 kg kuorellisia manteleita
  • 0 kg rusinoita

Ohje

  1. Mittaa kattilaan glögi, sokeri ja agar agar. Anna seoksen kiehahtaa sekoittaen.
  2. Lisää glögimausteet ja jatka keittämistä noin 10 min.
  3. Nosta kattila liedeltä ja siivilöi glögimausteet pois. Kaada hieman jäähtynyt marmeladiseos makeismuotteihin, karamellivuokiin tai kelmulla vuorattuun vuokaan.
  4. Jos käytät makeismuotteja voit lisätä jokaiseen muottiin mantelin ja rusinan.
  5. Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
  6. Irrota makeiset vuoista ja leikkaa vuokaan tehty marmeladi paloiksi. Sokeroi halutessasi juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 22,1 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kuorellisia manteleita
  • rusinoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search